Ostali sportovi

Završen Svjetski kup u kuglanju za kadete uz odlične nastupe hrvatskih predstavnika

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 16.05.2023.
Završen Svjetski kup u kuglanju za kadete uz odlične nastupe hrvatskih predstavnika

VIII. Svjetski kup za kadete U-14 koji je počeo 12. svibnja za Hrvatsku je donio odlične rezultate...

Već prvog dana natjecanja hrvatski kadeti Nina Gašparini i Franko Perković su briljirali u Tandemu mix i rezultatom od 564 srušena čunja zasjeli na prvo mjesto, na drugom mjestu je tandem Poljske, a treće mjesto je pripalo tandemu Slovačke sa srušenih 532 čunja (oba).

Drugog dana natjecanja, igrala se disciplina Par mix, koja nam ujedno nosi finaliste za pojedinačno kod U-14 i zbraja se u kombinaciju. U paru, Nina i Franko opet odlični te su osvojili drugo mjesto, Nina s 578 i Franko s 550 srušenih čunjeva tek za nekoliko čunjeva ostali su iza Slovaka Anetke Sivakove i Jakuba Vaculciaka dok je treće mjesto pripalo paru Češke.

U pojedinačnom nastupu Nina Gašparini je osvojila broncu, a odličnim nastupom dan prije u kombinaciji je bila srebrna. Ujedno, u poretku nacija Hrvatska je osvojila drugo mjesto.

U istom terminu kada su kadeti imali berbu medalji na svom natjecanju, na XV. Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore U-18 Hrvati su ostvarivali odlične rezultate. Ekipno cure U-18 u sastavu Sara Pejak (561), Dora Štetić (25), Anja Vicković/Nera Bakić (537) i fenomenalna Paula Polanšćak koja je sa 655 briljirala u nastupu, osvojile su srebro s ukupno 2278 srušena čunja, bolje su bile Njemice s 2291, a treća je bila ekipa Slovačke s 2276 srušenih čunjeva.

Ekipno dečki natjecanje su završili na sedmom mjestu s 2285 srušenih čunjeva, dok su zlatni bili Nijemci, srebrni Poljaci i brončani Mađari.

Drugog dana natjecanja, Paula Polanšćak i Sara Pejak srušile su 10 godina stari rekord u tandemima s rezultatom od 174 čunja, a ukupno u tandemima su osvojile broncu, Tandem u sastavu Niko Kalvi i Fran Popović također su bili brončani kod mlađih juniora U-18.

Sutra, 16. svibnja na rasporedu je disciplina sprint za cure i dečke, gdje nas ponovno čekaju dobri rezultati i odlična atmosfera.

Za vrijeme trajanja XV. Svjetskog prvenstva za mlađe juniore U-18 i VIII. Svjetskog kupa za kadete U14 osiguran je besplatan ulaz za sve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!