Košarka

Split u četvrtoj četvrtini slomio otpor Cedevite Junior i poveo u polufinalnoj seriji

Branimir Korać • subota, 20.05.2023.
Split u četvrtoj četvrtini slomio otpor Cedevite Junior i poveo u polufinalnoj seriji
Foto: Ivana Ivanović/HINA

U prvom susretu polufinalne serije hrvatskog prvenstva Split je ugostio Cedevitu Junior i upisao pobjedu 86:68. Gosti su dugo držali priključak, ali u završnici su pali...

Split i Cedevita Junior otvorili su polufinale hrvatskog košarkaškog prvenstva. Splićani su u svojoj dvorani opravdali status favorita, bili su oprezni i nešto su naučili na ovosezonskim porazima od Cedevite Junior.

Igraj na utakmice HT Premijer lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U zanimljivom dvoboju gosti su prijetili, bili su na jednoznamenkastom zaostatku, ali u završnici ipak nisu izdržali i Split je u konačnici uvjerljivo slavio s 86:68.

Split je imao odlično otvaranje utakmice, poveo je vrlo rano s dvoznamenkastom razlikom, ali Cedevita Junior se do odlaska na veliki odmor uspjela vratiti i spriječiti još značajnije odvajanje koje bi ubilo utakmicu.

U trećoj dionici domaćin je održavao vodstvo sve do sredine tog razdoblja kada je Vito Kučić s linije slobodnih bacanja doveo Cedevitu Junior u vodstvo 47:46. Nakon toga kreće serija Splita 10:0 nakon koje povratka za goste više nije bilo.

Nova serija 11:0 u zadnjoj dionici potpuno je riješila pitanje pobjednika i Split je u konačnici zasluženo slavio.

Predvodili su ga s po 17 poena Tyrell Nelson (devet skokova) i Lovre Runjić. Kod Cedevite Junior Vito Kučić ubacio je 17 poena uz pet asistencija, a Pavle Marčinković dodao je 11 poena. Veliki posao Split je napravio limitiranjem Krune Simona na samo pet poena.

HT Premijer liga, polufinale:
Split - Cedevita Junior 86:68 (1-0)

FOTO: HINA/ Ivana IVANOVIĆ

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!