Košarka

Cedevita Junior bez šanse u drugom susretu, Split prvi finalist hrvatskog prvenstva

Branimir Korać • utorak, 23.05.2023.
Cedevita Junior bez šanse u drugom susretu, Split prvi finalist hrvatskog prvenstva
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Split je uspješno dovršio seriju protiv Cedevite Junior i izborio je prolaz u finale doigravanja za prvaka Hrvatske. U drugoj utakmici u Domu sportova Splićani su slavili s čak 90:67...

Split je u pravom trenutku stigao do prve novosezonske pobjede u gostima kod Cedevite Junior. Prva dva ovosezonska gostovanja kod Mulaomerovićeve momčadi okončao je porazima, ali treće gostovanje bilo je sretno i na njemu je Split osigurao prolaz u finale doigravanja.

Igraj na utakmice HT Premijer lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odigrala je Subotićeva momčad jako dobru utakmicu, dominirala od samog početka i imala susret potpuno pod kontrolom. Cedevita Junior pokušavala je držati priključak, uspjela je u tome koliko-toliko u prvom dijelu, ali u nastavku gosti su se potpuno odvojili i uvjerljivo slavili.

Posljednje vodstvo na susretu Cedevita Junior imala je sredinom prve četvrtine kada je povela s 12:9 nakon čega je uslijedila serija gostiju 10:0 kojom je Splitu uzeo konce susreta u svoje ruke.

Do odlaska na odmor Split je bio i u dvoznamenkastom plusu, Cedevita Junior je uspjela spustiti zaostatak na minus četiri, ali bliže od toga nije došla.

U drugom poluvremenu brzo su se gosti odmaknuli na dvoznamenkastu razliku i bez ikakvih problema održavali su je do kraja susreta. Srđan Subotić nakon ovog dvoboja imao je dosta razloga za zadovoljstvo, a Damir Mulaomerović sve što je mogao je priznati gostima da su bolja momčad.

Najbolji kod Splita bili su Shannon Shorter s 18 poena i sedam skokova te Dominik Mavra sa 16 poena. Kod Cedevite Junior Vito Kučić upisao je 19 poena, a Renato Serdarušić deset uz pet skokova.

HT Premijer liga, polufinale:
Cedevita Junior - Split 67:90 (0-2)

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!