Tenis

Duje Ajduković nakon više od tri sata borbe poražen u finalu kvalifikacija u Skoplju

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.05.2023.
Duje Ajduković nakon više od tri sata borbe poražen u finalu kvalifikacija u Skoplju

Hrvatski tenisač Duje Ajduković nije uspio izboriti prolaz u glavni ždrijeb Challengera u Skoplju. U drugom kolu kvalifikacija svladao ga je Poljak Maks Kasnikowski u tri seta...

Više od tri sata trajala je bitka između Maksa Kasnikowskog i Duje Ajdukovića. Na kraju je Kasnikowski odnio pobjedu u tijesnom meču i izborio prolaz u glavni ždrijeb.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je druga pobjeda Kasnikowskog protiv Ajdukovića u kratko vrijeme, svladao ga je i u finalu ITF turnira u Kuršumlijskoj Banji gdje je bio bolji sa 6:4, 7:6.

U Skoplju je Ajduković dobio prvi set sa 7:5 iako je Kasnikowski bio taj koji je prvi došao do breaka u meču. Poljak je odgovorio u drugom setu i to nakon što je Ajduković imao servis za meč kod 5:3.

Odluka je pala u trećem setu, tamo je Ajduković ponovno imao servis za meč kod 5:3 gdje je došao i do meč lopte, Kasnikowski se izvukao i izborio tie-break. Tamo je bio bolji sa 7:3 i izborio ulazak u glavni turnir.

Šteta, Ajduković je imao dovoljno prilika za završiti meč, ali nije ih znao iskoristiti.

Challenger Skoplje, finale kvalifikacija:
Maks Kasnikowski (Poljska, 3) - Duje Ajduković (Hrvatska, 9) 5:7, 7:5, 7:6(3)

FOTO: Inga Ćužić / Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros23.05.2023. u 14:08
    To nije fer prema Duji! Koliko je bolje plasiran od Poljicka i bolje igra trenutno, a Mili dobiva pozivnice i redovito gubi sve mečeve, a Duje se morao ovoliko mučiti u pokušaju da izbori glavni turnir! Mili privilegiran si jer si osvojio Wimbledone kao junior, ali igra ti propada znaš i sam zašto!... [više na forumu]
    tapiros