Košarka

Split u Zagrebu traži vizu za finale, Cedevita Junior želi treću utakmicu

Branimir Korać • utorak, 23.05.2023.
Split u Zagrebu traži vizu za finale, Cedevita Junior želi treću utakmicu
Foto: FaH

U drugom susretu polufinalne serije hrvatskog košarkaškog prvenstva Cedevita Junior u Domu sportova dočekuje Split. Gostima treba još jedan pobjeda za prolaz u finale...

Cedevita Junior i Split otvorili su polufinalnu seriju hrvatskog prvenstva, a Splićani su prvi susret riješili u svoju korist 86:68. Bila je to tek druga pobjeda Splita u pet susreta s Cedevitom Junior ove sezone, no bez obzira na to iz Cedevite Junior i dalje stavljaju Splićane u status favorita.

Igraj na Cedevita Junior - Split na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Split je po mišljenju mnogih glavni favorit za osvajanje titule prvaka Hrvatske, Roko Leni Ukić ima priliku vjerojatno završiti igračku karijeru s titulom i napravit će sve da to i ostvari. No s druge strane je još jedan veteran koji ima i dalje što za reći, naravno riječ je o Kruni Simonu o kojem puno toga ovisi u igri Zagrepčana.

Split je u prvom polufinalnom dvoboju u dobroj mjeri limitirao Simona i tako ostavio Cedevitu Junior bez jednog jakog oružja. Bit će zanimljivo vidjeti što će se događati u Zagrebu gdje je Cedevita Junior u oba susreta svladala Split ove sezone. Inače, čak četiri od pet susreta ovih protivnika ove sezone završila su dvoznamenkastom razlikom.

Split je u početku tijekom sezone imao problema s balansiranjem minutaže i doprinosa stranaca s obzirom da istovremeno na parketu moraju biti barem trojica hrvatskih igrača, a Split ima trojicu vrlo bitnih Amerikanaca.

Međutim s vremenom je Srđan Subotić uspio uspostaviti neku ravnotežu i Split je uspio riješiti te neke problematične minute. Cedevita Junior nema takve probleme, ali njeni problemi vezani su više uz izostanke, iako za dvoboj i poraz u Splitu u Cedeviti više krive sebe i svoj loš nastup.

Split će ozbiljno shvatiti Cedevitu Junior i napraviti sve da dođe do pobjede u tom dvoboju. Subotić je već više puta istaknuo kako je Mulaomerovićeva momčad na razini ABA ligaša i tako joj i pristupa.

Što su rekli

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Sigurno se nećemo predati, veliki dio utakmice u subotu smo se držali korektno bez obzira na to što Split ima određenu širinu i prednost na unutarnjim pozicijama. U nekom momentu smo držali prednost s igrom koja je bila ispod našeg prosjeka. Ako podignemo našu igru i energiju, mislim da možemo vratiti seriju u Split, trebat će nam puno koncentracije i energije, dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede."

Srđan Subotić, trener Splita: "Izgleda da smo lako dobili, posebno ako se gleda samo rezultat, međutim bilo je potrebno puno koncentracije da dođemo do pobjede. Protiv Cedevite svako opuštanje može biti kobno, vrlo brzo dolazi do prednosti, i brzo smanjuje zaostatak. To je momčad koja je na razini Zadra, Cibone i nas, a Simon je taj koji radi razliku. Moramo biti na 100 posto da ovo dobijemo, s 90 posto možemo izgubiti od bilo koga."

Mjesto, vrijeme

Zagreb, Dom sportova, 20 sati

Forma

Cedevita Junior

Split - Cedevita Junior 86:68
Šibenka - Cedevita Junior 76:95
Cedevita Junior - Šibenka 87:65
Cedevita Junior - Šibenka 86:78
Split - Cedevita Junior 93:82

Split

Split - Cedevita Junior 86:68
Bosco - Split 91:92
Split - Bosco 104:55
Cibona - Split 76:81
Split - Cedevita Junior 93:82

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu polufinalne serije Split je slavio protiv Cedevite Junior 86:68. Bio je to susreta s dosta oscilacija, a presudila ga je serija 11:0 domaćina u drugom dijelu. Vito Kučić predvodio je goste sa 17 poena, a toliko su kod domaćina dodali Nelson i Runjić.

Prognoza

Ne bi bilo iznenađenje da se serija vrati u Split. Cedevita Junior ima dovoljno kvalitete za pobjedu u ovom susretu.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!