Košarka

Zadrani dolaze u Draženov dom po prolaz u finale, Cibona želi majstoricu na Višnjiku

Branimir Korać • srijeda, 24.05.2023.
Zadrani dolaze u Draženov dom po prolaz u finale, Cibona želi majstoricu na Višnjiku
Foto: FaH

Cibona i Zadar sastaju se danas u drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja HT Premijer lige. Zadar vodi 1-0 u seriji i na korak je do prolaska u finale...

Poznat je prvi sudionik finala doigravanja hrvatskog košarkaškog prvenstva, a danas možemo saznati i drugog. Hoće li Split već danas saznati s kim će igrati u finalu, ovisi kako će završiti dvoboj između Cibone i Zadra.

Igraj na Cibona - Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zadar je poveo u polufinalnoj seriji na dvije pobjede, slavio je na Višnjiku 85:82 tricom Marka Ramljaka u posljednjim trenucima susreta. Ramljak je pogodio za delirij na tribinama, međutim nakon susreta, kada su se glave malo ohladile, bili su u Zadru itekako svjesni kako je bilo dosta stvari koje se moraju popraviti ako se želi do pobjede protiv Cibone u drugom susretu.

Bio je to dvoboj koji nije prštao kvalitetom, uostalom susreti između Zadra i Cibone nerijetko i budu takvi, borbeni, nervozni, rastrgani, s dosta pogrešaka na obje strane. Rijetko kada se dogodi da se nađu dva baš raspoložena protivnika i ponude sjajnu utakmicu. Ipak, uzbuđenja nerijetko ne nedostaje iako je Zadar ove sezone imao uvjerljivih pobjeda koristivši silne Cibonine probleme i nedostatke.

Cibosi su se u tim susretima olako raspadali i predavali, ali sada to ne bi trebao biti slučaj. Uostalom to je pokazao i dvoboj u Zadru, ulog je jednostavno prevelik da bi bilo tko odustao samo tako bez borbe dok god postoji nada. Zato i očekujemo još jednu zanimljivu i neizvjesnu utakmicu koja će dati ili putnika u finale ili još jedan termin za dvoboj ovih protivnika.

Cibona od početka sezone ima dosta problema, ali to je već svakodnevica, u jednom trenutku bio je uspjeh što je uopće posložen roster i što se krenulo u sezonu. U takvim uvjetima izvučen je maksimum, teško da se moglo napraviti nešto više.

Zadar pak ima stabilniju situaciju bez obzira što i on ima svojih briga i problema. Josip Sesar i Danijel Jusup u cijeloj priči odradili su velik posao već samom činjenicom da su uspjeli zadržati momčad na okupu i dovršiti sezonu na ovaj način.

Što su rekli

Josip Sesar, trener Cibone: "Nakon poraza u prvoj utakmicu u kojoj smo stvarno odigrali dobro drugo poluvrijeme i limitirali Zadar u tom njihovom napadačkom dijelu, možemo reći kako smo pomalo i nesretno izgubili. No, imamo priliku sada sve to ispraviti na svom terenu. Napravili smo analizu i pripremne treninge za ono što nas očekuje, vidjeli smo gdje smo griješili i na čemu trebamo dodatno poraditi. Nažalost, opet imamo nekih sitnih ozljeda i viroza, pa ćemo vidjeti koliko će to utjecati na sastav. Oni koji budu u momčadi sigurno će, kao i do sada, dati sve od sebe da vratimo seriju u Zadar i pozivamo naše navijače da nas dođu podržati."

Danijel Jusup, trener Zadra: "Pokazalo se da je prošla utakmica, kako smo i očekivali, bila zahtjevna, neizvjesna. Cibonina zona nas je malo umrtvila, naročito u drugom poluvremenu. Nastojat ćemo bolje reagirati u novoj utakmici. Za Cibonu uvijek isto, da se ne ponavljam, stvarno dobra momčad, zna se da ima odličnog playmakera Kapustu, polivalentnog Mazalina na četvorci. I ostali su dobri šuteri i skakači, jedna vrlo dobra momčad i sigurno ćemo morati biti na maksimumu ako se mislimo vratiti s dobrim rezultatom."

Mjesto, vrijeme

Zagreb, Dom Dražena Petrovića, 19:00

Forma

Cibona

Zadar - Cibona 85:82
Furnir - Cibona 76:93
Cibona - Furnir 102:62
Cibona - Split 76:81
Cibona - Zadar 75:96

Zadar

Zadar - Cibona 85:82
Zadar - Dinamo 90:65
Dinamo - Zadar 77:76
Zadar - Dinamo 80:62
Zadar - Crvena zvezda 63:74

Prošli međusobni dvoboj

Prvi susret polufinalne serije između Zadra i Cibone okončan je pobjedom Zadra 85:82 tricom Marka Ramljaka u posljednjoj sekundi. Ramljak je odigrao sjajnu utakmicu i predvodio Zadar s 27 poena i 11 skokova, a kod Cibone Lovro Mazalin ubacio je 20 poena uz šest skokova.

Prognoza

Teško je ovdje išta prognozirati. Cibona ima prednost što igra na svom parketu, ali to je malo značilo ove sezone. Zadrani znaju da imaju još jednu priliku za popravak ako ne uspiju večeras, Cibona je tu ipak pod većim pritiskom.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!