Nogomet

RB Leipzig brani trofej, u svojim vitrinama ga ponovno vidi i Eintracht

Krešimir Milić • subota, 03.06.2023.
RB Leipzig brani trofej, u svojim vitrinama ga ponovno vidi i Eintracht
Foto: EPA

Preko Kupa će klub iz Frankfurta osigurati Europu, a RB Leipzig ide po drugi trofej u klupskoj povijesti. Vjera u pobjedu protiv Leipziga u Frankfurtu je nepokolebljiva i već je najavljeno slavlje na ulicama…

Nije još sudac označio početak finalne utakmice DFB Pokala, a u Frankfurtu se već sprema doček igrača Eintrachta iz Berlina. Vjera u novi trofej Kupa, prvi od onog kad su ga donijeli Ante Rebić i Niko Kovač u finalu protiv Bayerna, je nepokolebljiva.

Igraj na RB Leipzig - Eintracht Frankfurt na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S druge strane za Eintracht to neće biti nimalo lagan zadatak jer im prijeti RB Leipzig koji brani ovaj trofej od prošle sezone. Bio je to prvi veliki trofej u povijesti RB Leipziga, kluba jake momčadi i tanke tradicije.

Tu tradiciju pokušavaju izgraditi, a da ozbiljno misle vidi se po njihovim rezultatima posljednjih godina gdje svake godine prijete vrhu Bundeslige, a i u europskim okvirima su postali respektabilna momčad i poželjna sredina mladim igračima. A poželjni su i za ostanak u njoj što je pokazalo nedavno produženje ugovora Danija Olma koji bi danas mogao biti jedno od glavnih oružja Marca Rosea u pohodu na obranu ovog trofeja.

U redovima Eintrachta upitan je Kristijan Jakić, a utakmicu će sigurno zbog ozljede propustiti Hrvoje Smolčić te Joško Gvardiol u kadru Leipziga zbog crvenog kartona iz polufinala.

Ove sezone je Eintracht dva puta već slavio protiv RB Leipziga, ali u posljednje vrijeme Olmova momčad je u boljoj formi. Posljednjih šest utakmica upisali su šest pobjeda, dok je Eintracht u istom periodu ostvario tri pobjede, dva remija i poraz.

Što su rekli?

Marco Rose, trener RB Leipziga: "Ovdje smo da pobijedimo u Kupu. Prešli smo dug put, zasluženo smo u finalu i sada želimo napraviti posljednji korak. Eintracht je momčad s kvalitetom, iskustvom, tempom i jasnim planom."

Oliver Glasner, trener Eintracht Frankfurta: "Bio je veliki entuzijazam u cijeloj ekipi na treninzima ovog tjedna – ai mi smo putovali s tim osjećajem. Svatko želi donijeti ovu šalicu kući. Meni je to prvi put, ali svi koji su već bili u tome oduševljeni su njime. Trebat će nam vrhunska izvedba, Leipzig je u dobroj formi."

Mjesto, vrijeme, sudac

Olympiastadion, Berlin, 20 sati

Sudac: Daniel Siebert

Nedostaju

RB Leipzig: Andre Silva, Gulacsi (ozljede) Gvardiol (suspenzija)

Eintracht Frankfurt:Smolčić, Alario (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Ove sezone igrali su dva puta u prvenstvu i jedno u prijateljskom ogledu. Prva dva puta slavio je Eintracht, u prvenstvu s visokih 4:0, a posljednjoj utakmici RB Leipzig je bio bolji s 2:1.

Prognoza

RB Leipzig je favorit, ali kad se igra na jednu utakmicu sve je moguće.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!