Nogomet

Može li Manchester United zaustaviti City u pohodu na novi trofej?

Krešimir Milić • subota, 03.06.2023.
Može li Manchester United zaustaviti City u pohodu na novi trofej?
Foto: EPA

Guardiolin stroj ove sezone ima priliku osvojiti tri trofeja. Premier liga je već riješena, danas je na redu FA Kup, a potom i finale Lige prvaka…

Gradski derbi u finalu najstarijeg natjecanja gledat ćemo od 16 sati. Na Wembleyu će se susresti svijetlo plava i crvena boja Manchestera.

Igraj na Manchester City - Manchester United na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prilika je ovo za City da podigne još jedan trofej u ovoj sezoni. Premier ligu su već osvojili, a danas imaju priliku FA Kup i uskoro dugo sanjanu Ligu prvaka.

Ovo finale uvertira im je za ono što ih čeka protiv Intera u finalu Lige prvaka, a United ne ulazi u ovo kao tek puki promatrač. Iako je Guardiolin stroj ove sezone jedna od fascinantnijih nogometnih priča, United želi sezonu zaključiti s barem jednim trofejom.

Dugo je dominacija bila na crvenoj strani Manchestera, a novija povijest stvara tradiciju plave strane. S obzirom na sve prikazano ove sezone i danas su favoriti za podignuti još jedan trofej.

Ostaje još pitanje može li United zaustaviti City na pohodu po tri trofeja ove sezone?

Što su rekli?

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Morate shvatiti da je ovo nogometna utakmica. Svašta se može dogoditi. I učinit ćemo sve, sve što možemo učiniti da pobijedimo United. Potpuno razumijem za navijače Cityja, koji su desetljećima bili u njihovoj sjeni, prvi put u povijesti igramo FA kup protiv njih. I njima prvi put. Zato ćemo pokušati odigrati najbolju moguću igru. United u finalu FA kupa zaslužuje našu punu pažnju i predanost."

Erik ten Hag, trener Manchester Uniteda"Ne radi se o zaustavljanju Cityja. Radi se o tome da mi osvojimo kup. To je sjajna prilika. Idemo u dobrom smjeru i imamo priliku na ljeto postaviti nove mete, nove ciljeve, ali dugoročno oni će ostati isti. Želimo obnoviti Manchester United, ali ciljevi će ostati isti. Imali smo dobru sezonu i sada imamo priliku učiniti je vrlo dobrom."

Mjesto, vrijeme, sudac

London, Wembley, 16 sati

Sudac: Paul Tierney

Nedostaju

Manchester City:Mendy (suspenzija), Akanji (ozljeda)

Manchester United: Greenwood, Jones, Martial, Martinez, Sabitzer, Van de Beek, Antony (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

u njihovom posljednjem susretu slavio je United 2:1.

Prognoza

Uz puno izostanaka United će teško parirati danas Cityju koji se ove sezone pokazao kao najbolja momčad u Europi, a to još trebaju potvrditi u finalu Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!