Tenis

Borna Gojo preokretom do pobjede za ulazak u finale kvalifikacija u Stuttgartu

Mihaela Bradovski • subota, 10.06.2023.
Borna Gojo preokretom do pobjede za ulazak u finale kvalifikacija u Stuttgartu
Foto: EPA

Borna Gojo igrat će u finalu kvalifikacija za ulazak u glavni ždrijeb ATP turnira u Stuttgartu. U prvom kolu kvalifikacija bio je bolji od Matsa Rosenkrantza u tri seta...

Borna Gojo došao je na korak do plasmana u glavni ždrijeb turnira u Stuttgartu. U prvom kolu kvalifikacija preokretom je stigao do pobjede protiv Matsa Rosenkrantza.

Igraj na kvalifikacije turnira u Stuttgartu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gojo je imao lošiji ulazak u meč, ali u drugom i trećem setu ipak je uspio stvoriti prednost i na kraju upisati pobjedu.

U prvom setu hrvatski tenisač bio je posve nemoćan na servisu protivnika i nije se niti jednom približio break prilici. Set je otišao na stranu Nijemca sa 7:4 u tie-breaku.

U drugom i trećem setu situacija se promijenila. Rosenkrantz i dalje nije mogao do breaka, ali je zato Gojo u svakom setu po jednom uzeo servis protivniku te stigao do pobjede. Hrvatski tenisač pogodio je 20 aseva, a Nijemac jedan više.

U finalu kvalifikacija igrat će protiv Švicarca Antoinea Belliera s kojim se jednom susreo i to prošle godine u četvrtfinalu u Bengaluruu te slavio sa 6:4, 7:6.

ATP Stuttgart, kvalifikacije, prvo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska, 4) - Mats Rosenkrantz (Njemačka, WC) 6:7(4), 6:4, 6:4

FOTO: EPA/Marcial Guillen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!