Košarka

Srpski stručnjak izabran za novog trenera Toronto Raptorsa

Petar Jenjić • srijeda, 14.06.2023.
Srpski stručnjak izabran za novog trenera Toronto Raptorsa
Foto: EPA

Toronto Raptorsi objavili su na svojim službenim stranicama ime novog glavnog trenera. Radi se o srpskom stručnjaku Darku Rajakoviću...

Toronto Raptorsi u novu će NBA sezonu krenuti s novim trenerom, a noćas je po hrvatskom vremenu kanadska franšiza službeno objavila i ime.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Radi se o srpskom stručnjaku Darku Rajakoviću kojem će to biti prvi posao glavnog trenera neke NBA franšize. U SAD-u radi još od 2012. godine kada je vodio razvojnu momčad Oklahoma City Thundera.

Dvije godine kasnije priključio se glavnoj franšizi gdje je pet godina radio kao pomoćni trener. Istu ulogu je jednu sezonu obnašao u Phoenix Sunsima te tri godine u Memphis Grizzliesima.

Prije stalnog dolaska u SAD radio je u mlađim kategorijama Borca iz Čačka i Crvene zvezde, da bi onda vodio španjolskog niželigaša Espacio Torrelodonese. Od 2004. godine radio je kao europski skaut za San Antonio Spurse te je bio pomoćni trener na Ljetnim ligama istog kluba.

Na mjestu trenera Raptorsa mijenja Nicka Nursea koji je u svojoj prvoj sezoni na toj funkciji s Raptorsima osvojio povijesni naslov prvaka. Ove sezone Toronto je završio deveti na Istoku s omjerom 41-41 te ispao u play-inu od Chicago Bullsa.

Rajaković tako postaje drugi srpski trener u NBA ligi nakon što je Igor Kokoškov vodio Phoenix Sunse 2018./19.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!