Košarka

Anadolu Efes ponovno slavio i stigao na korak do naslova prvaka Turske

Petar Jenjić • četvrtak, 15.06.2023.
Anadolu Efes ponovno slavio i stigao na korak do naslova prvaka Turske
Foto: EPA

Košarkaši Anadolu Efesa stigli su do druge pobjede u finalnoj seriji turskog prvenstva protiv Pinar Karsiyake. Večeras su pred svojim navijačima slavili rezultatom 85:68...

Druga utakmica finala i druga pobjeda za Anadolu Efes koji je na domaćem terenu slavio protiv Pinar Karsiyake rezultatom 85:68 i tako stigao na korak do 16. naslova prvaka Turske.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odličnu prvu četvrtinu, barem što se tiče vanjskog šuta, odigrao je Anadolu Efes, ali unatoč tome nakon prvih deset minuta imao je tek pet koševa viška (21:16). Iako je imao i 17 koševa viška u drugoj dionici, domaćin je na poluvrijeme otišao s osam poena prednosti (43:35).

Gostujuća ekipa imala je momentum kroz treću četvrtinu, ali nije ga uspjela okruniti za preokret. Efes je odlično odigrao završnicu iste, a zatim i četvrtu dionicu te mirno priveo utakmicu prema kraju.

Do pobjede ih je predvodio Elijah Bryant s 23 poena i pet skokova, dok je Amadou-Amath M'Baye dodao 20 koševa i šest skokova.

Po 16 poena kod gostiju ubacili su Vittorio Brown i Errick McCollum (osam asistencija). Upravo će Karsiyaka biti domaćin treće utakmice 17. lipnja.

Tursko prvenstvo, finale:
Anadolu Efes - Pinar Karsiyaka 85:68 (2-0 u seriji)

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!