Nogomet

Finska upisala drugu pobjedu u kvalifikacijama i prekinula niz Slovenije

Krešimir Milić • petak, 16.06.2023.
Finska upisala drugu pobjedu u kvalifikacijama i prekinula niz Slovenije
Foto: EPA

Slovence je koštala nepreciznost da nastave niz bez poraza. Finska je pobjedom zasjela na prvo mjesto u skupini H…

Finska je na ispunjenom Olimpijskom stadionu u Helsinkiju slavila protiv Slovenije s 2:0 u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Otkako su izvučene skupine za kvalifikacije smatra se da će ove dvije reprezentacije voditi borbu za drugo mjesto iza Danske, no zasad je Finska nakon tri odigrane utakmice na prvom mjestu sa šest bodova koliko ima i Slovenija, koja je druga zbog međusobnog omjera, a Danci su trenutno na petom mjestu s tri boda u dvije odigrane utakmice.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od samog početka Finci su pokazali više agresivnosti i bili su opasniji u uvodnim minutama, a prvom konkretnijem napadu su došli do zgoditka. S desne strane je Teemu Pukki prošao i asistirao za Joela Pohjanpala koji se dobro snašao pored Davida Brekala te poslao loptu u mrežu između nogu Vida Beleca koji mijenja ozlijeđenog Jana Oblaka na vratima Slovenije.

Slovenci su nakon primljenog gola preuzeli inicijativu, ali neke izgledne prilike nisu uspjeli realizirati. Najbolju je imao u 32. minuti Benjamin Šeško kad je dodavanje Petra Stojanovića preusmjerio u vratnicu. Dobru je priliku imao i nekoliko trenutaka kasnije kad je finski branič njegova dva uzastopna pokušaja požrtvovno odbio.

Složili su Slovenci još nekoliko prilika, no na koljena ih baca Oliver Antman u 64. minuti. Finska je čekala pravu kontru, a onda je dočekala asistenciju Pukkija za Antmana koji je zabio za 2:0.

Slovenci su na utakmici imali 15 udaraca na gol, a tek dva su našla put u okvir i nijedan u mrežu, naspram devet udaraca Finaca koji su tri puta pogađali okvir i dva puta iza leđa Beleca. Ovom pobjedom Finaca prekinut je niz Slovenije od osam utakmica bez poraza koji je trajao od lipnja prošle godine, remija 0:0 s Norveškom.

U idućem kolu kvalifikacija, u ponedjeljak, Slovenija dočekuje Dansku, najtežeg protivnika u skupini, dok Finsku čeka gostovanje kod San Marina.

Foto: EPA/COMPIC

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!