Nogomet

Perišić: 'Već smo dugo zajedno, imamo srebro, broncu i idemo po ono što nedostaje'

Branimir Korać • subota, 17.06.2023.
Perišić: 'Već smo dugo zajedno, imamo srebro, broncu i idemo po ono što nedostaje'
Foto: FaH

Jedan od najiskusnijih u hrvatskim redovima, Ivan Perišić, pun je motiva i nada se kako će Hrvatska pronaći način kako doći do trofeja koji joj nedostaje...

Tko bi rekao da će Hrvatska ući u finale s više iskustva u završnicama nego jedna Španjolska. No i to se dogodilo, a Ivan Perišić to vidi kao određenu prednost.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Već smo dugo zajedno, kostur ekipe je skoro deset godina na okupu. Imamo više iskustva, imamo srebro, broncu, a nadam se da ćemo skupiti snage i otići po ono što nam nedostaje. Imamo malu prednost, ali pričamo o Španjolskoj, protiv nje nitko nije favorit. Jedva čekamo utakmicu."

Perišić je jako zadovoljan kako Hrvatska igra i izgleda već duže vrijeme.

"Stvarno igramo super, moderni nogomet što nam se svima sviđa i napredujemo iz godine u godinu. Španjolska također ima upečatljiv stil i probat će igrati svoj nogomet koji igra već dugo. Očekujem na tribinama dvije trećine naših navijača, guraju nas iz minute u minutu i nadam se da će sve na kraju biti pozitivno."

Perišić je svjestan velike podrške koju reprezentacija ima.

"Dan prije se volim koncentrirati, ali čim upališ mobitel, ne možeš pobjeći od svih tih videa. To ti daje motiv više i nadam se da će sve završiti pozitivno."

Luki Modriću nedostaje samo taj veliki trofej s reprezentacijom.

"Ne samo zbog Luke, volio bih zbog svih nas da uzmemo. Imali smo mali blackout u polufinalu, ali smo se uzdigli. Ovo nam je drugo finale nakon Moskve, dat ćemo sve od sebe i nadam se da će to biti to."

Perišić je prvi put na lijevoj strani imao za partnera Luku Ivanušeca.

"U tih 12 godina sam igrao sve pozicije, još nisam jedino stopera. Pričali smo puno na treningu i prije utakmice, prvi put smo igrali zajedno. Vida je također bio lijevi stoper prvi put nakon Moskve pa je bilo malo u početku problemčića. Može još bolje, ali smo se dizali kako je utakmica išla dalje."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!