Nogomet

Danci imaju dobra iskustva sa Slovenijom, Kek priprema zamku za Hjulmanda

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.06.2023.
Danci imaju dobra iskustva sa Slovenijom, Kek priprema zamku za Hjulmanda
Foto: EPA

Slovenija i Danska u Ljubljani se sastaju u važnom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Slovenci se nadaju kako će uspjeti prekinuti niz poraza i napokon uzeti bodove protiv Danaca...

Susretima četvrtog kola nastavlja se zasad vrlo neizvjesna utrka u skupini H kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prve četiri reprezentacije u skupini imaju po šest bodova koje su ostvarile s dvije pobjede i jednim porazom, niti petoplasirana Sjeverna Irska nije daleko s tri boda dok je dno ionako rezervirano za San Marino.

Igraj na Slovenija - Danska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slovenci i Danci su tako bodovno poravnati i pobjeda u ovom susretu puno bi značila i jednima i drugima. Od Danske se možda očekivalo više na startu ovih kvalifikacija dok Slovenija zasad odrađuje posao nekako u skladu s očekivanjima.

Danska je u prva tri kola upisala očekivane domaće pobjede protiv Finske i Sjeverne Irske, ali nije to bio nastup kakvom su se Danci nadali. Posebno ne onaj jedini dosad gostujući gdje je Danska neočekivano poražena od Kazahstana s 3:2.

Slovenija također ima dvije pobjede i poraz, pobjede je upisala u gostima kod Kazahstana i kod kuće protiv San Marina, a poraz je stigao u gostima kod neugodne Finske. Pobjeda protiv Danske puno bi im značila, a Dancima bi bio novi udarac.

Općenito Danska ne izgleda onako moćno kao što je izgledala u prošlim kvalifikacijama i na Europskom prvenstvu. Taj poraz u Kazahstanu je svakako najveće razočaranje i nešto što je Danska morala izbjeći. Sve je manje prostora za novi kiks.

Od Slovenije se može očekivati čvrst i pragmatičan nastup s ciljem osvajanja bodova, Danska bi trebala dominirali, ali to ne znači da će Danci ovdje i upisati pobjedu, to su samo dva različita stila igre i ostaje za vidjeti koji će prevagnuti.

Što su rekli

Matjaž Kek, izbornik Slovenije: "Očekujem dobru Sloveniju i podršku rasprodanih Stožica. Utakmica će s naše strane morati biti na vrlo visokoj razini, manje ne možeš jer će te inače razmontirati. Danska je svjetska klasa. Već njihova tržišna vrijednost i imena jasno govore da u Stožice dolazi momčad koja je na vrhunskoj razini. Izazov je velik, motivacija ogromna. Siguran sam da ćemo biti na pravoj razini, vjerujem da ćemo pokazati dovoljno agresivnosti."

Kasper Hjulmand, izbornik Danske: "Pred nama je jako važna utakmica pored vjerojatno punim tribinama domaćih navijača. Neće nam biti jednostavno, ali svjesni smo kakve zahtjeve donosi ova reprezentacija i što moramo napraviti. Protivnik je neugodan i morat ćemo biti u pravom izdanju."

Mjesto, vrijeme, sudac

Ljubljana, Stožice, 20:45

Sudac: François Letexier (Francuska)

Nedostaju

Slovenija: Jan Oblak (ozljeda)

Danska: -

Prošli međusobni dvoboj

Slovenci i Danci sastaju se prvi put još nakon 2008. godine. Tada su odradili prijateljsku utakmicu u kojoj je Danska slavila s 2:1 i nastavila niz uspjeha u susretima sa Slovenijom. U sva četiri dosadašnja dvoboja je slavila.

Prognoza

Danska je papirnati favorit, ali nije na svom vrhuncu dok je Slovenija dosta čvrsta i može biti neugodna. Remi ne bi bio iznenađenje.

FOTO: EPA/Liselotte Sabroe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!