Ostali sportovi

Hana Arapović i Ivana Malobabić preskočile prve prepreke na Europskim igrama u Krakovu

Branimir Korać, HINA • petak, 23.06.2023.
Hana Arapović i Ivana Malobabić preskočile prve prepreke na Europskim igrama u Krakovu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatske stolnotenisačice Hana Arapović i Ivana Malobabić prošle su u drugo kolo na Europskim igrama u Krakovu. Obje iza sebe imaju teške mečeve u sedam setova...

Mlada hrvatska stolnotenisčica Hana Arapović (19) uspješno je odradila prvi nastup na Europskim igrama u Krakovu.

Igraj na stolnoteniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U dvoboju za ulazak u šesnaestinu finala naša mlada stolnotenisačica je bila bolja od osam godina starije Belgijke, Nathalie Marchetti s 4:3 (-8, 7, -9, 10, -5, 9, -6).

Mogla je to Arapović i prije riješiti, pogotovo u šestom setu (3:2) kada je vodila 8:4, no Belgijka je uspjela odvesti meč u neizvjesnost sedmog seta. Čak je Marchetti i povela 6:5 u odlučujućem setu, ali Arapović je nanizala šest poena i prošla dalje.

Za ulazak u osminu finala čeka je susret s 33-godišnjom Čehinjom, Hanom Matelovom, koja drži 50. mjesto na svijetu.

Hrvatska stolnotenisačica Ivana Malobabić uspješno je prošla prvo kolo na Europskim igrama u Krakovu.

Malobabić je s 4:3 (5, -10, 3, 11, -6, -9, 10) svladala Austrijanku Karoline Mischek. Bio je to neizvjestan meč, iako se činilo da će biti puno lakše jer je Malobabić vodila 3:1. Ipak, Austrijanka se vratila, izjednačila na 3:3, a potom je spasila četiri vezane meč lopte. No, Ivana je još jednom pokazala da je vrlo nezgodna igračica kad je riječ o tijesnim završnicama te dobila sljedeća dva poena i zaključila priču. Za osminu finala igrat će u subotu sa Slovakinjom Barborom Balažovom.

U subotu će svoje prve mečeve igrati Tomislav Pucar i Andrej Gaćina. Pucar će za osminu finala igrati s Portugalcem Marcosom Freitasom, dok će Gaćina na Slovenca Denija Kožula, koji je izbacio Poljaka Jakuba Dyjasa.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!