Nogomet

Krznaru stigla nova pojačanja, potpisao nekadašnji talent Dinama i Urata

Krešimir Milić • subota, 24.06.2023.
Krznaru stigla nova pojačanja, potpisao nekadašnji talent Dinama i Urata
Foto: FaH

Slovenski klub pojačao je hrvatski napadač. S njim je stigao i branič iz Varaždina.

Maribor nastavlja s pojačavanjem svlačionice za iduću sezonu. Momčadi Damira Krznara priključila su se dva nova lica, a riječ je o 28-godišnjem napadaču Marku Kolaru i 26-godišnjem braniču Itsukiju Urati.

"Cilj da se ekipa pojača u što kraćem vremenu je ostvaren. Ujedno smo ispunili i drugi dio plana, dovesti igrače koji karakterno slove kao kvalitetni na terenu, ali i izvan njega. Trebala su nam nova rješenja u napadu i obrani, odlučili smo se za provjerene kandidate", pojasnio je sportski direktor Maribora Marko Šuler.

Marko Kolar karijeru je započeo u omladinskom pogonu Dinamu, a Hrvatskoj je igrao za Lokomotivu, Inker i Sesvete, dok je u inozemstvu bo član Wisle Krakov i Wisle Plock te FC Emmena.

"Nakon šest godina u Poljskoj i Nizozemskoj dolazim s neprimjereno više iskustva, ali sa sličnim odn. još veći stupanj ambicije. Svjestan sam što Maribor znači kao klub. Živio sam blizu, znam da je serijski osvajao lovorike i dobro se sjećam mnogih velikih europskih priča u Narodnom vrtu. Kad mi se ukazala prilika, imao sam veliku želju pridružiti se i želio bih doprinijeti svojim udjelom u ostvarenju ciljeva. Dakle u borbi i za domaće trofeje i za što dulje natjecanje u europskim kvalifikacijama. Odluku o prelasku u Maribor donio sam također na inicijativu trenera, zahvaljujem na povjerenju koje želim uzvratiti na terenu. Dolazim u dobrom stanju, krenuo sam s pripremama s Wislom i sretan sam što su se dva kluba brzo dogovorila i mogu se odmah pridružiti novim suigračima", rekao je Kolar nakon potpisa ugovora.

S njim je potpisao i Itsuki Urata koji se dosad na europskom tlu okušao u Varaždinu i Zoryi Lugansk, a u domovini je igrao za Giravanz Kitakyushu, FC Ryukyu i JEF United Chiba team, gdje je prošao školu nogometa i bio je i član juniorske reprezentacije Japana.

"Nakon 20-satnog putovanja postoji priličan umor, ali jako sam sretan što sam ovdje. Čast mi je biti prvi japanski nogometaš u dresu najtrofejnijeg slovenskog kluba. Maribor je dosad u Japanu bio praćen zbog Mihaela Mikića koji je kod nas ostavio dubok trag. Nadam se da ćemo sada i zbog mene dobiti nove fanove. Prošlu sam sezonu igrao u Varaždinu, navikao sam igrati u inozemstvu, jer sam prije toga kao mlađi bio i u Ukrajini te u Brazilu, tako da neću imati problema s adaptacijom. S golemim motivom krećem u novu demonstraciju i učinit ću sve da opravdam povjerenje", na predstavljanju je kazao Urata.

Foto: hina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!