Nogomet

Česi i Nijemci u potrazi za važnom pobjedom u borbi za sljedeći krug Eura U-21

Branimir Korać • nedjelja, 25.06.2023.
Česi i Nijemci u potrazi za važnom pobjedom u borbi za sljedeći krug Eura U-21
Foto: EPA

U drugom kolu skupine C Europskog prvenstva U-21 sastaju se Njemačka i Češka. I jedni i drugi ostali su bez pobjede na startu i ona im je sada itekako potrebna...

Europsko prvenstvo do 21 godine, barem što se tiče borbe za prolaz, za Hrvatsku je završeno. Dva poraza od Ukrajine i Španjolske u susretima u kojima su protivnici izgledali bolje vrlo rano su uništili ambicije Skočićevih izabranika.

Igraj na Češka - Njemačka U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, bit će i dalje zanimljivo popratiti ostatak Eura, a danas su na rasporedu susreti u skupinama C i D. Jedino je u skupini gdje je Hrvatska poznato tko će u sljedeću fazu natjecanja, u ostalim skupinama sve je otvoreno.

U skupini C sve će biti otvoreno do posljednjeg kola, a danas se sastaju Njemačka i Češka u susretu u kojem i jedni i drugi imaju imperativ pobjede. Nijemci su u prvom kolu samo remizirali 1:1 protiv Izraela dok su Česi poraženi 2:0 od favorizirane Engleske.

Njemačka je u ovom susretu favorit na papiru, ali treba biti oprezan, očito je da je njemački nogomet u krizi koja ne zaobilazi niti mlađe kategorije. Česi tradicionalno imaju dobre mlade igrače, u prvom kolu su poraženi, ali u sudačkoj nadoknadi Engleska je tek došla do drugog pogotka i rješenja pobjednika. Dotad su se Česi borili i pokušavali izjednačiti za što je bilo prilika.

Njemačka je pak protiv Izraela odigrala samo 1:1, imala je veliku dominaciju, puno više prilika, ali Izraelci su unatoč igraču manje cijelo drugo poluvrijeme, izdržali i uzeli vrlo vrijedan bod.

U posljednjem kolu imat će i jedni i drugi priliku za izboriti prolaz, teži posao tu bi trebali imati Nijemci koji će igrati protiv Engleske, a Česi će igrati protiv Izraela. No preduvjet za zadržavanje dobrih šansi je da danas ostvare dobar rezultat.

Što su rekli

Jan Suchoparek, izbornik Češke: "Dat ćemo sve od sebe da budemo ispred Njemačke nakon ovog kola. Igrat ćemo na pobjedu, imamo plan igre, različite varijante i igrače koji su spremni za to. Mislim da imamo kvalitetu za svladati Njemačku. Njemačka je pokazala puno toga u prvom kolu protiv Izraela koji nije autsajder skupine, dosta zanimljivih prilika, ali i dva neiskorištena kaznena udarca."

Antonio Di Salvo, izbornik Njemačke: "Na ovakvim turnirima kažnjavaju se i najmanje pogreške, vidjeli ste to u susretu protiv Izraela. Puno smo razgovarali nakon toga, mislim da je sada najbitnije da se psihički podignemo jer nam je protivnik u prvom kolu samo jednom pucao na gol i zabio."

Mjesto, vrijeme, sudac

Batumi, Adjarabet Arena, 18:00

Sudac: Espen Eskas (Norveška)

Nedostaju

Češka: -

Njemačka: Moukoko (pod upitnikom)

Prošli međusobni dvoboj

Na Europskom prvenstvu 2017. godine Njemačka je bila bolja od Češke s 2:0. Pogotke za pobjedu postigli su Max Meyer i Serge Gnabry.

Prognoza

Otvoren susret, ali nekako se čini da je Njemačka bliže pobjedi. Ona je imperativ za jedne i druge kako bi u dobroj poziciji ušli u posljednje kolo.

FOTO: EPA/DAVID MDZINARISHVILI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!