Ostali sportovi

Troje Hrvata i dalje u igri za odličje u današnjem programu taekwondoa na Europskim igrama

Branimir Korać • nedjelja, 25.06.2023.
Troje Hrvata i dalje u igri za odličje u današnjem programu taekwondoa na Europskim igrama
Foto: Pixsell

Četvero hrvatskih predstavnika u taekwondou danas je nastupilo na Europskim igrama, a njih troje izborilo je četvrtfinale. Mateja Jelić, Ivana Arelić i Marko Golubić još se nadaju borbi za medalje...

Natjecanje u taekwondou na Europskim igrama zasad je vrlo uspješno za Hrvatsku, a današnji prvi nastupi pokazuju da se odličjima možemo nadati i ove nedjelje.

U kategoriji do 67 kilograma Matea Jelić imala je lagan posao protiv Turkinje Ikre Kayir i dobila je s glatkih 2:0. Prvu rundu dobila je s 5:0, u drugoj je bila bolja 6:2, dovoljno za prolaz.

U četvrtfinalu će se u poslijepodnevnom programu boriti protiv opasnije protivnice, Njemice Vanesse Marije Koerndl.

Matej Nikolić u kategoriji do 80 kilograma očekivao je više, a poražen je odmah na startu od Kasre Mehdipournejada koji nastupa za reprezentaciju izbjeglica. 4:2 i 8:6 bilo je po rundama za Mehdipournejada. Ovisno o daljnjim rezultatima, ostaje nada barem u repasaž.

Lijepu pobjedu u kategoriji do 62 kilograma ostvarila je mlada 20-godišnja Ivana Arelić koja je eliminirala Njemicu Annu Lenu Froemming s 8:8, 14:10, inače brončanu sa Svjetskog prvenstva u Puebli još 2013. godine.

Arelić će u četvrtfinalu za protivnicu imati jednu od glavnih konkurentica za zlato Grkinju Theopulu Sarvanaki, srebrnu s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Guadalajari.

Marko Golubić lako je u kategoriji do 74 kilograma eliminirao Šveđanina Mohamada Lija Chehadea s dva puta po 9:2.

Njega sada čeka Turčin Muhammed Emin Yildiz, medaljaš s europskih prvenstava, srebrni iz Kazanja 2018. i brončani iz Manchestera 2022.

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!