Rukomet

Mladi hrvatski rukometaši osigurali četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Krešimir Milić • nedjelja, 25.06.2023.
Mladi hrvatski rukometaši osigurali četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Slavili su protiv Tunisa s 13 pogodaka razlike, a u kasnijem terminu Njemačka je slavljem protiv Francuske pogurala Hrvatsku prema četvrtfinalu. Igrač susreta bio je Matija Car sa sedam pogodaka…

Hrvatska muška juniorska reprezentacija nastavila je s dobrim igrama na Svjetskom prvenstvu. U prvom susretu glavne skupine 1, tj. drugog kruga, slavili su mladi hrvatski rukometaši protiv Tunisa 36:23 i plasirala se u četvrtfinale.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Njemačka je u posljednjem susretu dana u Magdeburgu slavila protiv Francuske 30:29 koja je ranije bila u skupini s Hrvatskom i još jednom ostala bez bodova.

Pomalo nervozno ušle su reprezentacije Tunisa i Hrvatske u susret, vjerojatno svjesne uloga. Hrvatska je vodila od samog početka, ali se dosta mučila u napadu s agresivnom obranom Tunisa. U prvoj četvrtini tako je imala čak pet izgubljenih lopti. Na sve sreću naša obrana, ali i oba vratara bila su sjajna u tom razdoblju. Dominik Kuzmanović je imao četiri obrane, a Matej Mandić je u 15 minuta skinuo dva sedmerca.

Od sredine poluvremena Hrvatska je ubacila u brzinu više. Bili su mladi Hrvati brži, rastrčaniji i raznovrsniji u napadu te jako koncentrirani u obrani. U tim trenucima važan je bio Tin Šestak s tri pogotka zaredom kojima je pokrenuo niz koji se na kraju zaustavio na sedam uzastopnih pogodaka. Od rezultata 6:6, naši rukometaši su se do poluvremena zaustavili na 13:6. Tunis je više od devet minuta bio bez postignutog pogotka.

U istom ritmu nastavili su naši mladići i u drugom poluvremenu. U samo šest minuta napravili su novu veliku seriju od 6:1 i već tada riješili pitanje pobjednika. Najveća razlika bile je plus 13. S tom prednošću je susret i završen (36:23).

Tako je Hrvatska i nakon četvrtog susreta bez poraza na ovom Svjetskom prvenstvu. Ono što nas posebno raduje je činjenica da se 12 od 14 igrača upisalo među strijelce. Najefikasniji je bio Matija Car sa sedam pogodaka. On je izabran za igrača susreta. Šest od šest imao je realizaciju Ivan Barbić. Po sedam obrana upisala su oba naša vratara što posebno raduje uoči susreta protiv Njemačke koji je na rasporedu u ponedjeljak, 26. lipnja u 20:30 sati.

Svjetsko prvenstvo U-21:
Hrvatska - Tunis 36:23

Foto: Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!