Nogomet

VIDEO: Haiti duboko u sudačkoj nadoknadi do pobjede, Meksiko lako protiv Hondurasa

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.06.2023.
VIDEO: Haiti duboko u sudačkoj nadoknadi do pobjede, Meksiko lako protiv Hondurasa
Foto: EPA

Odigrane su utakmice prvog kola skupine B na Gold Cupu. Tijesnu pobjedu upisao je Haiti protiv Katara, dok je Meksiko bez većih problema nadigrao Honduras...

Na Gold Cupu nastupa i Katar zbog suradnje CONCACAF-a i Katarskog nogometnog saveza. Smješten je u skupini B, a u prvom kolu natjecanja poražen je od Haitija rezultatom 2:1.

Igraj na utakmice Gold Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Katar je prvi postigao pogodak, a veliku grešku u obrani protivnika iskoristio je u 20. minuti Yusuf Abdurisag. U završnici poluvremena Haićani su poravnali nakon što je Tarek Salman igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudac dosudio najstrožu kaznu.

Siguran izvođač s 11 metara bio je Duckens Nazon. Rezultat se nije promijenio sve do same završnice susreta, točnije sedme minute sudačke nadoknade drugog poluvremena, a tada je polukontru realizirao Frantzdy Pierrot.

Sažetak i pogotke možete OVDJE.

U drugoj utakmici skupine nije bilo velike drame, s obzirom na to da su se Meksikanci lako obračunali s Hondurasom. Dvoboj je završio rezultatom 4:0.

Do vodstva su stigli već nakon 51 sekunde igre krasnim pogotkom Luisa Roma sa 17 metara. Isti igrač glavom je iz blizine poentirao u 23. minuti, a tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme.

U 52. minuti Meksiko je podebljao nakon lijepog prodora Orbelina Pinede, da bi pobjedu potvrdio Luis Chavez u 64. minuti.

Sažetak i pogotke možete OVDJE.

Gold Cup:
Haiti - Katar 2:1
Meksiko - Honduras 4:0

FOTO: EPA/Francisco Guasco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!