Ostali sportovi

Andrej Gaćina unatoč ozljedi prošao u polufinale Europskih igara

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 26.06.2023.
Andrej Gaćina unatoč ozljedi prošao u polufinale Europskih igara
Foto: Damir Senčar/HINA

Andrej Gaćina nastavio je s odličnim nastupima na Europskim igrama u Poljskoj. Gaćina je izborio prolaz u polufinale iako je zaradio ozljedu tijekom meča...

Hrvatski stolnotenisač je za ulazak među četiri najbolja s 4:1 (7, -9, 9, 10, 9) pobijedio Austrijanca Daniela Habesohna. Odličan rezultat 37-godišnjeg Zadranina koji je godinama u vrhu europskog stolnog tenisa, trenutno drži 27. mjesto na svijetu, a među četiri na Europskim igrama probio se praktički s jednom nogom.

Igraj na stolnoteniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na kraju je ispalo odlično s obzirom na to kako se meč razvijao. Naime, pri vodstvu Gaćine od 2:1 u setovima, početkom četvrtog seta Gaćina se primio za nogu. Nije izgledalo baš najbolje, grimasa na licu ukazivala je da su se opet javili stari problemi. Naime, Gaćina je kroz karijeru nekoliko puta imao problema s nogom, rupturama, preponama itd.

Kod 4:2 za Austrijanca, Gaćina je ipak zatražio medicinski timeout. Uspio se pokrpati i na kraju je taj set dobio 12:10. Doduše, Austrijanac je vodio 9:6 i 10:9, ali Gaćina je uspio sve nadoknaditi i okrenuti tijek seta. U petom setu je krenuo jako, vrlo brzo je poveo 5:2. Austrijanac je stigao, bio je cijelo vrijeme opasna, ali do kraja seta više nije uspio povesti i Gaćina je s 11:9 osigurao prolaz u polufinale.

Tamo će ga čekati Francuz Felix Lebrun (utorak, 13.30), koji je s 4:2 izbacio Rumunja Eduarda Ionescua. Riječ je o mlađem bratu Lebrun, koji ima 16 godina i drži odlično 31. mjesto na svijetu. Ta dvojica francuske braće su svakako zanimljiva priča europskog stolnog tenisa i posljednjih godinu dana su svakako u naletu. U tom periodu su 'poskidali' mnoštvo ozbiljnih igrača do sada i napravili strelovit uspon prema vrhu. Za vrijeme prošlog SP-a su bili 1119. i 875. na svijetu. Dvije godine kasnije Alexis je 19., a Felix 31. na svijetu. Alexis je ove godine u travnju 'skinuo' i Fan Zhendonga, aktualnog svjetskog prvaka i prvog igrača svijeta.

U drugom polufinalu susret će se Francuz Alexis Lebrun i Portugalac Marcos Freitas.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

AUTOR: Hrvatski stolnoteniski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!