Nogomet

Hrvatska traži pobjedu za oproštaj od Europskog prvenstva do 21 godine

Mihaela Bradovski • utorak, 27.06.2023.
Hrvatska traži pobjedu za oproštaj od Europskog prvenstva do 21 godine
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine danas igra svoju posljednju utakmicu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Protivnik će biti jedan od domaćina, Rumunjska...

Očekivanja uoči Prvenstva bila su veća, govorilo se o Olimpijskim igrama, minimalnom cilju prolaska skupine, ali Hrvatska će u konačnici biti maksimalno treća u skupini što znači da već sada završava s nastupom na Europskom prvenstvu.

Igraj na utakmice EP U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Puno toga palo je u vodu već u prvom kolu u susretu protiv Ukrajine. U njoj je Hrvatska griješila u fazi obrane, dosta toga promašila u fazi napada i već tada je bilo jasno da će prolazak skupine biti jako teško ostvariti.

Drugo kolo donijelo je dvoboj protiv superiornijih i starijih Španjolaca koji su bez dvojbe kvalitetniji protivnik i Hrvatska je upisala novi poraz te se oprostila od nadanja u prolaz. Možda bi mala nada tinjala da je Rumunjska svladala Ukrajinu, ali Rumunji su ostali praznih ruku u tom susretu pa će s Hrvatskom igrati praktički za prestiž.

Razočaranje je svakako prisutno, svi u krugu reprezentacije bili su uvjereni da Hrvatska može proći skupinu i ovaj rezultat nisu očekivali.

Iako je susret protiv Rumunjske bez nekog velikog značaja, nitko ne želi s porazom i nula bodova na kontu završiti natjecanje. Kako će Hrvatska pokušati izbjeći taj scenarij, pokušat će i Rumunjska.

Rumunji su također očekivali više, kao jedan od domaćina Prvenstva vjerovali su da mogu proći skupinu, ali poraženi su 0:3 od Španjolske i 0:1 od Ukrajine autogolom u 89. minuti.

Što su rekli

Dragan Skočić, izbornik Hrvatske: "Analizirali smo naš nastup i pripremili se za sljedeću utakmicu. Radi se o protivniku koji ima dobar blok i zna iz tog bloka izaći u polukontre i kontre. Igraju dosta okomito, dobro uzimaju odbijene lopte, fizički su dosta dobri. Što se tiče našeg sastava, nemamo Stojkovića koji ima dva žuta kartona i imamo neke igrače koji imaju probleme s ozljedama iako se nadam da će svi biti u kadru. Vjerojatno će biti promjena u sastavu."

Marko Bulat, reprezentativac Hrvatske: "Naravno da smo motivirani, to je posljednja utakmica, moramo se pokazati u najboljem svjetlu i ostaviti dobar dojam. Vidimo kakve rezultate radi A reprezentacija, to nam treba biti neka vodilja kako se i mi trebamo ponašati na terenu i van njega. Motivacije ne nedostaje, jedva čekamo tu utakmicu. Imali smo dva dana da se oporavimo i siguran sam da su svi spremni dati 100 posto."

Mjesto, vrijeme, suci

Bukurešt, Stadionul Steaua, 20:45

Sudac: Joao Pinheiro (Portugal)

Nedostaju

Hrvatska: Stojković (kartoni)

Rumunjska: -

Prošli međusobni dvoboj

Na Europskom prvenstvu 2019. godine Hrvatska se nije dobro provela protiv Rumunjske. Tadašnja rumunjska selekcija do 21 godine slavila je s 4:1 golovima Georgea Puscasa, Ianisa Hagija, Tudora Balute i Adriana Petrea. Strijelac za Hrvatsku bio je Nikola Vlašić.

Prognoza

Motiv će presuditi, u ovakvim utakmicama koje nemaju veliki bodovni značaj nerijetko se dogodi da jedna od reprezentacija dosta loše uđe u utakmicu. Nadamo se da to neće biti slučaj s Hrvatskom.

FOTO: Eduard Vinatoru/PIXSELL

Europsko prvenstvo U-21 2023., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska (U21)0:0Rumunjska (U21)
Španjolska (U21)2:2Ukrajina (U21)
1Španjolska (U21) 36:2+47
2Ukrajina (U21) 35:2+37
3Hrvatska (U21) 30:3-31
4Rumunjska (U21) 30:4-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!