Nogomet

Katar i Honduras u borbi za vrijedne bodove na Gold Cupu

Petar Jenjić • četvrtak, 29.06.2023.
Katar i Honduras u borbi za vrijedne bodove na Gold Cupu
Foto: EPA

U utakmici drugog kola skupine B na Gold Cupu, snage će odmjeriti Katar i Honduras. Obje reprezentacije poražene su u prvim kolima i sada im je "biti ili ne biti"...

U noći s četvrtka na petak utakmice su drugog kola Gold Cupa u skupini B, a snage će u Glendaleu odmjeriti reprezentacije Katara i Hondurasa.

Igraj na Katar - Honduras na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obje momčadi u potrazi su za svojim prvi bodovima u ovom izdanju natjecanja. Katar je poražen od Haitija s 2:1 zahvaljujući primljenom pogotku u završnici susreta, dok su Honduras glatko porazili Meksikanci koji su slavili s 4:0.

Kataru je to bila već četvrta utakmica ove godine koju je izgubio sa samo jednim pogotkom razlike, ali i prvi put otkako na ovom natjecanju da su izgubili u grupnoj fazi. Naime, 2021. godine upisali su sedam bodova u skupini.

Od ukupno osam primljenih golova na Gold Cupu, sedam je primio u drugom poluvremenu. Večeras će biti u teškoj poziciji, kao i njihov protivnik, jer u slučaju poraza, a zatim i remija Meksika i Haitija, gube sve šanse za prolazak skupine.

S druge strane, Honduras želi uzvratiti za poraz na prošlom Gold Cupu kada je izgubio rezultatom 2:0. Tada je Katar slavio golovima Homama Ahmeda i Abdulaziza Hatema, a i promašio je kazneni udarac. Međutim, ne ide ga baš u posljednje vrijeme, s obzirom na gol razliku 1:9 u zadnje tri utakmice.

Na ruku im ne ide niti podatak da su posljednju pobjedu protiv azijskog protivnika upisali još daleke 2006. godine u dvoboju protiv Kine. Isto tako u četiri posljednje natjecateljske utakmice primio je barem dva ili više pogodaka.

Što su rekli

Carlos Quieroz, izbornik Katara: "Prilika za plasman dalje još uvijek postoji, ništa nije nemoguće u nogometu. Moramo igrati i nastaviti sa snažnim izvedbama. Moramo naučiti fokusirati se sve do zadnjeg zvižduka, moramo raditi i dobro se pripremiti za dvoboj. Imamo mladu momčad i mislim da će dati sve od sebe. Unatoč porazu, uvjeren sam i ponosan na igrače i njihov trud."

Diego Vazquez, izbornik Hondurasa: "Katar je ranije igrao protiv Jamajke i Novog Zelanda, neke igrače poznajem, ne po imenima jer su mi teška, već po brojevima. Imaju mlade, brze igrače, na trenutke dobro barataju loptom i imaju dobru tranziciju prema naprijed. Katar je u smjeni generacije pa su drugi igrači od onih protiv kojih smo igrali u studenom u Marbelli prije Svjetskog prvenstva."

Mjesto, vrijeme, suci

State Farm Stadium, Phoenix, 01:45 po hrvatskom vremenu

Sudac: Armando Villarreal (SAD)

Nedostaje

Katar: (-)

Honduras: (-)

Zadnji susret

Katar je protiv Hondurasa odigrao prijateljsku utakmicu uoči prošlog Svjetskog prvenstva te slavio u Marbelli s minimalnih 1:0. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Almoez Ali u drugom poluvremenu.

Prognoza

I jedna i druga momčad tražit će svoju šansu za bodove i zadržavanje nada u prolazak skupine. Neće im biti lako, dvije izjednačene reprezentacije teško će probiti jedna drugo, ali nekako vjerujemo da će noćas ipak slaviti Katar.

FOTO: EPA/Mohamed Messara

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!