Nogomet

Meksiko već nakon drugog kola osigurao četvrtfinale Gold Cupa, Katar remizirao s Hondurasom

Mihaela Bradovski • petak, 30.06.2023.
Meksiko već nakon drugog kola osigurao četvrtfinale Gold Cupa, Katar remizirao s Hondurasom
Foto: EPA

Odigrani su susreti drugog kola Gold Cupa u skupini B. Meksiko je upisao očekivanu pobjedu protiv Haitija dok su Katar i Honduras remizirali...

Meksikanci potvrđuju status velikog favorita skupine B Gold Cupa. Već nakon drugog kola zasjeli su na vrh sa šest bodova, pet bodova više od trećeplasiranog, što znači da su već sada osigurali mjesto u četvrtfinalu Gold Cupa i to vrlo vjerojatno s prve pozicije.

Igraj na utakmice Gold Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom su kolu igrali protiv Haitija i svladali ga s 3:1. Haićani su prije četiri godine na završnici Gold Cupa pošteno namučili istog protivnika koji je tada slavio tek nakon produžetaka.

Meksiko je u potpunosti dominirao, imao čak 32 udarca na gol Haitija dok su Haićani tek šest puta šutirali prema golu protivnika.

Haiti je izdržao veliki pritisak u prvom poluvremenu i na odmor odnio 0:0, ali u prvih deset minuta drugog dijela prvo je Henry Martin zabio za vodstvo, a zatim Ricardo Ade autogolom povisio na 2:0.

U 78. minuti Danley Jean Jacques smanjio je na 1:2, međutim dramu u završnici spriječio je Santiago Gimenez pogotkom za konačnih 3:1 pet minuta kasnije.

U drugom susretu u skupini Katar i Honduras remizirali su 1:1 čime su i jedni i drugi zadržali šanse za drugo mjesto. Teže će do njega doći Katar koji u trećem kolu igra protiv Meksika, izvjesnije je da će Haiti i Honduras voditi bitku za drugu poziciju. Haitiju je dovoljan i remi ako Katar ne iznenadi Meksikance, a Hondurasu igra samo pobjeda uz pomoć Meksika.

Katar je poveo već u sedmoj minuti pogotkom Tameema Al-Abdullaha, držao je tri boda u rukama sve do 96. minute kada je Alberth Elis donio možda vrlo važan bod za Honduras.

Gold Cup, skupina B, drugo kolo:
Haiti - Meksiko 1:3
Katar - Honduras 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!