Nogomet

Kustić razgovarao s Modrićem i Lovrenom: 'Detalji razgovora neka ostanu između nas'

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.07.2023.
Kustić razgovarao s Modrićem i Lovrenom: 'Detalji razgovora neka ostanu između nas'
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić rekao je da je razgovarao s Lukom Modrićem i Dejanom Lovrenom. Istaknuo je da detalje razgovora ne želi iznositi u javnost...

Premda se Hrvatski nogometni savez (HNS) oglasio priopćenjem nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo optužnicu protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena, predsjednik HNS-a Marijan Kustić nije mogao izbjeći pitanja o optužnici.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je 28. lipnja podiglo pred Općinskim sudom u Osijeku optužnice protiv kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića i bivšeg reprezentativca Dejana Lovrena zbog sumnje u davanje lažnog iskaza.

Optužnica protiv Modrića i Lovrena već je jednom podignuta za davanje lažnog iskaza, ali potom i odbačena, protiv Modrića 2018., a protiv Lovrena 2019. , uz obrazloženje da ne postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje za podizanje optužnice odnosno i vođenje kaznenog postupka te zato što presuda protiv Zdravka Mamića i ostale trojice okrivljenika u tom trenutku još nije bila pravomoćna.

"Kao Savez smo dali priopćenje uz koje apsolutno stojimo. Razgovarao sam s Lukom i Lovrenom, ali detalji razgovora neka ostanu između nas. Teško je palo svima, i njima i nama, ali sigurno da će oni danas, sutra reći nešto svoje. Što se tiče naših razgovora, neka ostane između nas" rekao je Kustić.

HNS je u svom nedavnom priopćenju istaknuo kako je primio na znanje informaciju kako je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo optužnicu protiv Modrića i Lovrena.

Pravomoćnom presudom Vrhovnog suda RH iz 2021. bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović na tri godine zatvora, a poreznik Milan Pernar na tri godine i dva mjeseca.

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!