Tenis

Martić: 'Neugodna igračica, neugodni uvjeti, trebalo se priviknuti na dosta toga'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.07.2023.
Martić: 'Neugodna igračica, neugodni uvjeti, trebalo se priviknuti na dosta toga'
Foto: EPA

Petra Martić prošla je u drugo kolo Wimbledona nakon što joj je Čehinja Linda Fruhvirtova predala meč u trećem setu kod vodstva Martić 4:1...

Prvi meč uvijek je težak, a još je teže kada je s druge strane mlada i perspektivna igračica koja je prepuna motiva. Tako je bilo Petri Martić, no ipak je prošla dalje, kod 7:5, 6:7, 4:1 za Petru, Čehinja je predala meč zbog ozljede.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Neugodna igračica, neugodni uvjeti, svaki dan u Londonu nevjerojatno puše što nisam doživjela proteklih godina, trebalo se priviknuti na dosta toga. Ona je mlada igračica, igra dosta dobro, a prvo kolo je uvijek nezgodno. Puno izazova, drago mi je da sam u drugom kolu", istaknula je Martić za Sportklub.

Mogla je Martić slaviti i u dva seta.

"Izgubila sam par poena koje možda nisam trebala tako da se taj drugi set zakomplicirao. Onda je ona pala, puno toga se događalo, nije se znalo hoće li nastaviti igrati ili ne i trebalo se koncentrirati na svoju igru, a ne na to što se događa s druge strane. Tako da stvarno neugodan meč i najbitnije je da sam u drugom kolu."

Slijedi Diana Parry s kojom se Martić još nije susretala.

"Ne znam previše, moram priznati, nismo nikada igrale. Imam dan odmora, izanalizirat ćemo meč i ono što je meni najbitnije, a to je da se fokusiram na svoju igru i servis, a onda mislim da sam opasna bez obzira tko je s druge strane."

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!