Vodeni sportovi

Ana Blažević ostala stotinku do plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva na 200 prsno

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.07.2023.
Ana Blažević ostala stotinku do plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva na 200 prsno
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Noćas je u kvalifikacijama na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki nastupila Ana Blažević i vrlo malo joj je nedostajalo da uđe u polufinale...

Hrvatska se ne može pohvaliti rezultatima na ovom Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima, u nekim disciplinama vrlo zaostaje za ostatkom svijeta, a plivanje je jedan od sportova u kojem već dugo nema opipljivih i velikih rezultata, ali noćas je Ana Blažević bila vrlo blizu prolazu u polufinale na 200 prsno.

Za takvo što nedostajala joj je samo jedna stotinka, završila je na 17, mjestu, a ispred nje bila je Irkinja Mona Mc Sharry, a tek pet stotinki bila je brža Švicarka Lisa Mamie na petom mjestu.

Blažević je isplivala 2:26.60 što je još jedan od razlika zbog kojeg može žaliti, naime ove sezone ima rezultat 2:25.94 isplivan u svibnju, a s njim bi bila 12. u kvalifikacijama i glatko bi ušla u finale.

Najbolje vrijeme kvalifikacija isplivala je Nizozemka Tes Schouten koja je ostvarila rezultat 2:22.43, pola sekunde brže od drugoplasirane Južnoafrikanke Tatjane Schoenmaker.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!