Tenis

Serdarušić u paru s Rolom osvojio Umag

Krešimir Milić • subota, 29.07.2023.
Serdarušić u paru s Rolom osvojio Umag

Hrvatski tenisač osvojio je u paru sa Slovencem Blažom Rolom naslov u konkurenciji parova na ovogodišnjem izdanju ATP Umaga. U finalu su savladali prve nositelje…

Nino Serdarušić i Blaž Rola osvojili su naslov na ATP-u u Umagu u konkurenciji parova. Hrvatsko-slovenski par igrao je po prvi put zajedno turnir na kojem su u finalu savladali prve nositelje Talijane Simonea Bolellija i Andreu Vavassorija sa 4:6, 7:6, 15:13.

Igraj na teniske mečeve u Umagu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bolelli je bio branitelj naslova u konkurenciji parova nakon što je prošle godine osvojio trofej u paru sa sunarodnjakom Fabiom Fogninijem. U prvom setu Serdarušić i Rola dva puta su gubili servis što Talijani koriste za vodstvo nakon prvog seta.

Drugi set osvajaju nakon tie-breaka te kreću po preokret. Imali su Talijani tri meč lopte u trećem setu koje nisu iskoristili, a na kraju Serdarušić i Rola koriste treću meč loptu i dolaze do trijumfa.

Serdarušiću je ovo dosad najveći uspjeh u Umagu i karijeri, a i prvi je hrvatski tenisač u 33 godine umaškog turnira koji je osvojio trofej u konkurenciji parova.

ATP Umag finale parova:
Serdarušić/Rola - Bolleli/Vavassori

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!