Nogomet

Marin Jakoliš otišao na posudbu u australsku podružnicu Manchester Cityja

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.08.2023.
Marin Jakoliš otišao na posudbu u australsku podružnicu Manchester Cityja
Foto: Pixsell

Bivši mladi hrvatski reprezentativac Marin Jakoliš narednu sezonu provest će u dresu Melbourne Cityja, kluba člana grupacije City Football Group u kojoj je najveće ime Manchester City...

Melbourne City potvrdio je dolazak Marina Jakoliša, bivšeg igrača Hajduka i Šibenika te nekadašnjeg mladog hrvatskog reprezentativca.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jakoliš dolazi na jednogodišnju posudbu iz francuskog Angersa u kojem se nije uspio izboriti za konkretnu priliku.

Još prošle sezone Angersa ga je slao na posudbu i to u ciparsku AEK Larnaku. U Melbourne Cityju neće zauzimati mjesto stranca jer posjeduje i australsku putovnicu.

"Moj otac je Australac i živio je 15 godina u Australiji. Nakon što je došla ponuda, uzeo sam par dana i odlučio doći. Nisam morao previše razmišljati, vidio sam priliku da se priključim momčadi i pomognem joj stoga je to bio lagan izbor", rekao je Jakoliš nakon potpisa ugovora.

Australci su jako zadovoljni njegovim dolaskom.

"Marin je prošle sezone igrao u jednoj od najjačih europskih liga i tek dolazi na vrhunac svoje karijere. Znam da ima veliku želju uspjeti u ovoj ligi i polako doći u krug reprezentacije. On je igrač koji naporno radi s loptom i bez nje, tehnički je sjajan, vrlo brz i odličnog driblinga. On je sjajno pojačanje za naš klub", istaknuo je Michael Petrilio sportski direktor Melbourne Cityja.

FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!