Nogomet

Tomas: 'Rezultat ne daje veliku garanciju, moramo utakmicu odraditi na najbolji mogući način'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 02.08.2023.
Tomas: 'Rezultat ne daje veliku garanciju, moramo utakmicu odraditi na najbolji mogući način'
Foto: Pixsell

Nogometaši Osijeka sutra u Mađarskoj igraju uzvratni dvoboj drugog pretkola Konferencijske lige. Prednost koju su donijeli na uzvrat, nije velika...

Stjepan Tomas ništa nije prepustio slučaju u pripremi utakmice na ZTE Areni gdje su Bijelo-plavi na uzvratnu utakmicu došli s minimalnom prednošću, ali i s maksimalnom ozbiljnošću zbog uloga kojeg ima sraz u Zalaegerszegu.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imamo psihološku prednost od 1:0, ali očekuje nas potpuno nova utakmica. Prednost se brzo može istopiti ako u utakmicu ne uđemo fokusirani. ZTE je dobro organizirana i disciplinirana momčad, igraju dobar nogomet, pa mi moramo biti pravi svih 90 minuta. Želimo nametnuti našu igru i naš ritam, pokušat ćemo dominirati i kontrolirati utakmicu što će biti najvažnije od svega. Naravno, nadam se pozitivnom rezultatu i prolasku dalje", rekao je Stjepan Tomas.

Nogometaši Osijeka morat će biti još bolji nego u prvoj utakmici da bi osigurali prolaz.

"Da smo postigli raniji pogodak i utakmicu odveli u drugom smjeru možda bismo došli ovdje još i mirniji, rezultat od 1:0 ne daje veliku garanciju i moramo utakmicu odraditi na najbolji mogući način, postići pogodak i kontrolirano je privesti kraju", istaknuo je Tomas.

Šime Gržan, polivalentno krilo koje odlično igra na poziciji desnog braniča, dio karijere proveo je i u dresu ZTE-a.

"Proveo sam ovdje na posudbi pola sezone, poznajem momčad, stadion i grad, ali napominjem da imamo svoj cilj, da znamo po što smo došli ovdje i to ćemo pokušati ostvariti", rekao je Gržan.

Gržan je imao i riječi hvale za ZTE, ali ipak naglasio da će puno toga ovisiti o Osijeku.

"Bitno je bilo doći s prednošću na uzvrat. ZTE je čvrsta i nezgodna momčad, sigurno nas očekuje teška utakmica. Ne bih govorio o suparnicima niti nekoga posebno izdvajao. Bitni smo mi, to smo pokazali u prošloj utakmici, to želimo pokazati i u ovom uzvratu i osigurati prolaz."

Bijelo-plavi će na ZTE Areni imati i podršku 500-tinjak svojih navijača.

"Imali smo lijepu navijačku podršku navijača u prve tri utakmice ove sezone, to nam puno znači, želimo stvoriti sinergiju s navijačima jer samo tako možemo dostići još više ciljeve. S njima je puno ljepše slaviti pobjede", zaključio je Šime Gržan.

AUTOR: NK Osijek

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!