Košarka

Nada u Pariz živi: Sjajna Hrvatska održala lekciju Turskoj i izborila olimpijske kvalifikacije!

Branimir Korać • nedjelja, 20.08.2023.
Nada u Pariz živi: Sjajna Hrvatska održala lekciju Turskoj i izborila olimpijske kvalifikacije!

Hrvatska košarkaška reprezentacija slavila je u finalu pretkvalifikacijskog olimpijskog turnira u Istanbulu čime je izborila nastup u glavnim kvalifikacijama za Olimpijske igre. U finalu je potpuno nadigrala domaćina Tursku i slavila s 84:71...

Ništa se ne može reći Josipu Sesaru i hrvatskim košarkašima za odrađen posao ovog ljeta. Hrvatska je upisala sve pobjede i u pretkvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine i u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre 2024. godine, a da pritom nije imala tijesnu završnicu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pogođena je kemija, igrači koji su ovog ljeta bili u reprezentaciji pokazali su koliko im ona znači i iako one bolje reprezentacije odrađuju pripreme za Svjetsko prvenstvo i imaju jake pripremne utakmice, oni su s Hrvatskom igrali i protiv onih košarkaških patuljaka i protiv reprezentacija koje su realno drugi razred, ali su Hrvatsku već pobjeđivale.

Turska je bila šlag na tortu, najjači protivnik ovog ljeta, protivnik u utakmici na sve ili ništa u borbi za ostanak u kvalifikacijama za Olimpijske igre i to u Istanbulu na turskom terenu.

Međutim Hrvatska je bila odlična, koncentrirana i raspoložena. Igrala je jako dobru košarku i vrlo brzo stvorila razliku te mirno odrađivala posao u nastavku susreta. Čak i kada su Turci malo smanjili zaostatak i zaprijetili povratkom, Hrvatska nije gubila glavu i imala je spreman odgovor.

Turci su u prvom poluvremenu imali velikih problema s Hrvatskoj, Filipović je ubacio ključne trice za odvajanje Šarić je briljirao, pratili su i ostali te je razlika rasla i narasla do čak 20 poena viška na strani Hrvatske (45:25).

Morali su i Turci nešto pogoditi pa su u nastavku susreta uspjeli smanjiti zaostatak i doći do minus šest u trećoj dionici (57:51), ali Hrvatska je zaustavila turski nalet, ponovno otišla na dvoznamenkastu prednost i do kraja susreta mirno odrađivala posao.

Šarić je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u dresu reprezentacije upisavši 22 poena uz 11 skokova, sjajan je bio i Mario Hezonja koji je dodao 16 poena i pet skokova, a Jaleen Smith dodao je 14 poena. Furkan Korkmaz ubacio je 19 poena kod domaćina.

Pretkvalifikacije za Olimpijske igre, finale:
Hrvatska - Turska 84:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!