Košarka

Sesar: 'Trebali ste vidjeti sastanke zadnjih dana, koliko su igrači bili unutra, koliko su željeli'

Petar Jenjić • nedjelja, 20.08.2023.
Sesar: 'Trebali ste vidjeti sastanke zadnjih dana, koliko su igrači bili unutra, koliko su željeli'
Foto: Marin Sušić

Izbornik Hrvatske Josip Sesar bio je jako zadovoljan odrađenim pretkvalifikacijskim turnirom za Pariz. Istaknuo je zajedništvo i da su svi bili usmjereni na jedan zajednički cilj...

Hrvatska košarkaška reprezentacija izborila je kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre. U finalu pretkvalifikacija svladala je Tursku, a razloga za zadovoljstvo imao je izbornik Josip Sesar.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Znali smo što želimo od ove utakmice, kako ćemo braniti, kako napadati. Dominirali smo prvo poluvrijeme, zabili tu deset trica, a ispucali 20. Sve su bile otvorene. Uz naš dobar napad zaključili smo prvi dio i znali smo što će pokušati početkom nastavka. Odmaramo sam igrače po minutu dvije, a kad smo produžili napade, kad nismo gubili glavu, uvijek smo dolazili do otvorenih šuteva, a to je najvažnije. Šteta što imamo još turnir za odigrati kako bi se kvalificirali."

Pred reprezentacijom su novi izazovi.

"Idemo dalje, imamo kvalifikacije za Eurobasket koje kreću u veljači. Ovo je slatka pobjeda i trenutak sreće. Mi smo dominirali cijelo ljeto. Kinu, koja igra Svjetsko prvenstvo, dva puta smo dobili 20 razlike, lako smo riješili ovaj turnir i ispada da smo najviše problema imali protiv Luksemburga u gostima."

Turska je igrala pred svojim navijačima.

"I prije utakmice sam rekao da je ovo jedan od sretnijih trenutaka u mojoj karijeri. Bilo bi samo ljepše da igramo kod kuće. Igrali smo protiv odlične ekipe, protiv tri, četiri NBA igrača. Momcima sam rekao da, ako dođe do provokacija, ako će oni željeti tako promijeniti ritam, da ne reagiraju, da se nasmiju i nastave dalje. Bili smo fokusirani cijelo vrijeme, trebali ste vidjeti sastanke zadnjih dana, koliko su igrači bili unutra, koliko žele. Kad sam pričao, sve su upijali i gledali otvorenih očiju."

"Sretan sam što smo osvojili, žao mi je što je gotovo jer smo svi doista bili zajedno. Da smo izgubili, sljedeće bi ljeto bilo prazno. Ovako ćemo se skupiti za plasman u Pariz. Znate i sami kako smo krenuli u ovo ljeto, protiv Luksemburga i Irske", dodao je Sesar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!