Nogomet

Krenula i Treća NL Istok, najefikasnije u Ivankovu, dva Tomislava neporažena na startu

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.08.2023.
Krenula i Treća NL Istok, najefikasnije u Ivankovu, dva Tomislava neporažena na startu

Počela je nova sezona i u Trećoj NL Istok. U prvih osam utakmica u sezoni domaćini su upisali samo dvije pobjede...

Najefikasniji dvoboj prvog kola odigran je u Ivankovu gdje je Bedem ugostio novaka u ligi Tomislav iz Cerne. Nakon velike borbe gosti su u 93. minuti osigurali remi 3:3. Počelo je burno i već u šestoj minuti Dinko Leko zarađuje izravno isključenje. Četiri minute kasnije novi problemi za Bedem, Tomislav je stigao do vodstva golom Karla Morovičanina. Igrač više i vodstvo, idealna situacija za goste.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako s igračem manje, Bedeme je izjednačio u 27. minuti pogotkom Gorana Borka, no Benjamin Karaula ipak tri minute kasnije vraća prednost na stranu gostiju. U narednih deset minuta Dražen Šibalić zarađuje dva žuta kartona i momčadi su brojčano poravnate što Bedem koristi i u sudačkoj nadoknadi prvog dijela preko Dominika Janovića poravnava na 2:2. Do potpunog preokreta domaćin je stigao 20-ak minuta prije kraja kada je Marin Ležaić pogodio za 3:2, ali nije Bedem zadržao vodstvo, u 93. minuti Matej Jurakić poravnava na 3:3.

U Našicama svakoj momčadi po jedno poluvrijeme. NAŠK je u prvom poluvremenu vodio golom Marina Vratkovića, imao i nekoliko prilika za povećanje vodstva, ali na odmor je odnio samo 1:0. U drugom dijelu probudilo se Kutjevo, došlo do preokreta golovima Latvijca Danielsa Salinša i Karla Antunovića, ali Malik Habiz poravnava n 82. minuti. Ipak, Antunović svojim drugim golom u 89. minuti odvoji Kutjevo do pobjede.

Čepin je odnio sva tri boda s gostovanja u Đakovu gdje je svladao domaću Croatiju. Gosti su bili spretniji a pobjedu im je donio Bruno Krstanović u 80. minuti. Imao je domaćin kazneni udarac za remi u završnici, ali nije ga iskoristio. Inače, Čepin je poveo već u 17. minuti golom Salvatorea Bilobrka, a četiri minute kasnije izjednačio je Mislav Šimić.

Oriolik je ugostio požešku Slavoniju koja se ne tako davno borila i sanjala viši rang, ali Oriovčani su ovdje slavili 1:0. Pogodak je pao na samom početku susreta kada je Marko Kuterovac već u drugoj minuti svladao gostujućeg vratara.

I u Kneževim Vinogradima domaćinu je bio dovoljan jedan pogodak za pobjedu. Domaći Borac ugostio je Graničar iz Županje i svladao ga je s 1:0 pogotkom Marka Varge u 54. minuti.

Valpovka je u gostima s 3:0 svladala Vuteks Slogu u susretu u kojem su svi golovi postignuti u drugom poluvremenu. Karlo Begović, Dino Bognar i Ivan Mandić odveli su svojim golovima Valpovku do startne pobjede.

Još jedan novak je bio uspješan, Tomislav iz Donjih Andrijevaca slavio je čak 3:0 u gostima kod Slavije u Pleternici. Pogotke za Tomislav postigli su Antonio Svrzlić, Ivan Tunuković i Karlo Kokanović.

Pogodaka nije bilo u Starom Slatiniku gdje je Svačić remizirao sa Slogom iz Nove Gradiške.

Treća NL Istok, prvo kolo:
Bedem - Tomislav (C) 3:3
NAŠK - Kutjevo 2:3
Đakovo Croatia - Čepin 1:2
Oriolik - Slavonija Požega 1:0
Borac (KV) - Graničar Županja 1:0
Vuteks Sloga - Valpovka 0:3
Slavija Pleternica - Tomislav (DA) 0:3
Svačić - Sloga Nova Gradiška 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!