Nogomet

Ponovno na suprotnim stranama: PSV nije zaboravio Čolakov prošlosezonski pogodak

Branimir Korać • utorak, 22.08.2023.
Ponovno na suprotnim stranama: PSV nije zaboravio Čolakov prošlosezonski pogodak
Foto: EPA

U play-offu Lige prvaka sastaju se Rangersi i PSV. Bit će to ujedno repriza prošlosezonskog play-offa u kojem su Rangersi bili uspješniji...

Prošle sezone Rangersi su se probili do grupne faze Lige prvaka, a to su učinili eliminiravši PSV Eindhoven u play-offu. Zasluge za to pripali su hrvatskom napadaču Antoniju Čolaku koji je bio jedini strijelac u Eindhovenu.

Igraj na Rangers - PSV na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove sezone Nizozemci ne žele propustiti ulazak u Ligu prvaka, a ždrijeb im je upravo podario Rangerse za priliku za uzvrat, nešto što bi vjerojatno i ranije potpisali.

PSV ima vrlo kvalitetnu momčad, svakako vrijednu Lige prvaka, no i Rangersi vide svoju priliku, oni također imaju svoju računicu u kojoj se vide među sudionicima Lige prvaka.

Rangersi su već odradili jedno pretkolo, za prolaz u play-off eliminirali su Servette kojeg su u Glasgowu svladali s 2:1 golovima Taverniera i Dessersa dok su u uzvratu odigrali 1:1 uz novi pogodak Taverniera.

U škotskom prvenstvu šokirani su odmah na startu gostujućim 3:1 porazom od Kilmarnocka što je definitivno nešto što se nije očekivalo. Kasnije su se stabilizirali i stigli do pobjeda protiv Livingstona u prvenstvu i Mortona u Kupu.

PSV pak ima savršen ulazak u sezonu. Prvo je osvojio Superkup slaveći protiv Feyenoorda, zatim je u Ligi prvaka pomeo Sturm s dvije uvjerljive pobjede, a u prvenstvu lako je slavio protiv Vitessea u Utrechta.

Što su rekli

Michael Beale, trener Rangersa: "Znamo da moramo odigrati fantastičnu utakmicu da bi ostvarili ono što želimo u Eindhovenu. Igramo protiv sjajnog protivnika, vjerojatno najjačeg protivnika koje smo mogli igrati i za nas će ovo biti jedan od najvećih ispita u cijeloj sezoni. Vrlo su jaki i značajno su se pojačali."

Luuk de Jong, napadač PSV-a: "Naučili smo lekciju, igramo protiv istog protivnika, ali, naravno, bit će to posve nova utakmica. Novi su igrači, novi treneri, nije baš sve isto. Ne smijemo razmišljati o prošloj sezoni, moramo se koncentrirati na budućnost."

Mjesto, vrijeme, sudac

Glasgow, Ibrox, 21:00

Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Nedostaju

Rangers: Steven Davis, Nnamdi Ofoborh

PSV: -

Prošli međusobni dvoboj

Prije godinu dana Rangersi i PSV u Glasgowu su odigrali 2:2, a u uzvratu play-offa Lige prvaka Rangersi su slavili s 1:0 golom Antonija Čolaka.

Prognoza

PSV ima vrlo jaku momčad, bolji je nego prošle sezone i može neporažen napustiti Glasgow.

FOTO - EPA, LAURENT GILLIERON

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Antwerp1:0AEK Atena
Rakow0:1København
FC Rangers2:2PSV Eindhoven
Braga2:1Panathinaikos
Maccabi Haifa0:0Young Boys
Molde2:3Galatasaray
Galatasaray2:1Molde
Panathinaikos0:1Braga
Young Boys3:0Maccabi Haifa
AEK Atena1:2Antwerp
København1:1Rakow
PSV Eindhoven5:1FC Rangers

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!