Ostali sportovi

Senzacija s Havaja uzela zlato u disku, Perković unatoč rezultatu sezone bez odličja

Mihaela Bradovski • utorak, 22.08.2023.
Senzacija s Havaja uzela zlato u disku, Perković unatoč rezultatu sezone bez odličja
Foto: EPA

Izvrsno finale Svjetskog prvenstva u disku, možda i najkvalitetnije u povijesti. Slavila je senzacionalno Amerikanka Tausaga, a Sandra Perković završila je na petom mjestu...

Sandra Perković, unatoč tek petom mjestu u finalu diska, nema razloga za nezadovoljstvo. Navikla je na odličja, ali u ovom trenutku, u sezoni u kojoj je imala velikih problema s ozljedama, morala se zadovoljiti ovim plasmanom.

Igraj na atletiku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Perković je bacila disk na 66.57 što je njen najbolji rezultat ove sezone, ali dok bi kroz povijest to značilo bilo kakvu medalju, ovdje je bilo dovoljno tek za peto mjesto.

I Njemice Pudenz i Craft također su prebacile 65 metara, no njima to nije bilo dovoljno niti da dohvate Sandru već su se morale zadovoljiti ulaskom u krug sedam atletičarki s preko 65 metara.

Zlato je senzacionalno osvojila Amerikanka Laulauga Tausaga koja nije bila u krugu onih koje bi mogle do odličja, ali na natjecanju koje će obilježiti njen život popravila je svoj osobni rekord za čudesnih, nevjerojatnih četiri metra.

Nitko nije mogao nadmašiti ovu djevojku s Havaja, bacila je na 69.49 i sama ostala u čudu i suzama kada je shvatila kakav je hitac izvela.

Valarie Allman bila joj je najbliža sa 69.23 dok je broncu uzela sada već bivša svjetska prvakinja Bin Feng sa 68.20 što je i njoj ovo rezultat sezone.

Sandrin niz osvajanja medalja na svjetskim prvenstvima je zaustavljen, ali uz sjajan nastup drugih koje su jednostavno bile bolje.

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!