Automoto

Verstappen novom pobjedom izjednačio rekord Vettela

Petar Jenjić • nedjelja, 27.08.2023.
Verstappen novom pobjedom izjednačio rekord Vettela
Foto: EPA

Pobjednik Velike nagrade Nizozemske je domaći predstavnik Max Verstappen koji je tako izjednačio rekord Sebastiana Vettela i podebljao vodstvo u ukupnom poretku. Drugu poziciju uzeo je Fernando Alonso...

Nizozemac Max Verstappen stigao je do nove pobjede u Formuli 1, devete zaredom, čime se izjednačio sa Sebastianom Vettelom za devet uzastopnih najviših postolja u jednoj sezoni

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kiša je stvarala velike probleme, bilo je dosta izlijetanja, a crvena zastava podignuta je u 64. krugu i utrka je zaustavljena. Nastavljena je u 17:14 sati iza sigurnosnog automobila koji se nakon dva kruga vratio u boks.

Verstappen je na koncu slavio s vremenom 2:24:04.411, a iza njega je s gotovo četiri sekunde zaostatka završio Španjolac Fernando Alonso u Aston Martinu, dok je treći sa sedam sekundi zaostatka bio Francuz Pierre Gasly iz Alpinea. To mu je četvrto postolje karijere.

Nizozemskom vozaču ovo je treća pobjeda zaredom pred domaćim navijačima na Zandvoortu gdje se održava Velika nagrada Nizozemske. Aktualni dvostruki prvak trenutno je na vrhu ljestvice s 339 bodova, a drugi je Sergio Perez s 201 bodom. Meksikanac je danas završio četvrti.

Dodajmo i to da utrku nisu završili Zhou, Leclerc i Sargeant.

FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!