Nogomet

PSV želi uzvratiti Rangersima i ući u grupnu fazu Lige prvaka

Petar Jenjić • srijeda, 30.08.2023.
PSV želi uzvratiti Rangersima i ući u grupnu fazu Lige prvaka
Foto: EPA

Pred nama je uzvratna utakmica četvrtog pretkola Lige prvaka u kojoj se drugu godinu zaredom, za plasman dalje, bore PSV i Rangersi. Hoće li Škoti ponovno proći dalje ili će Nizozemci uzvratiti, saznat ćemo večeras...

Prije godinu dana Rangersi i PSV borili su se za plasman u Ligu prvaka. Nakon prve utakmice u Glasgowu rezultat je bio 2:2, a u uzvratu su Rangersi slavili 1:0 pogotkom Antonija Čolaka. 365 dana kasnije situacija je praktički identična.

Igraj na PSV - Glasgow Rangers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Proteklog tjedna dvoboj na Ibroxu završilo je rezultatom 2:2 i prolazak u grupnu fazu najjačeg europskog klupskog natjecanja bit će odlučen u Eindhovenu. Rangersi su dva puta imali vodstvo golovima Abdallaha Sime i Rabbija Matonda, ali PSV se oba puta vraćao zahvaljujući pogocima Ibrahima Sangare i Luuka de Jonga.

Nizozemska momčad traži prvu grupnu fazu Lige prvaka od sezone 2018./19. kada je završila posljednja u skupini s Barcelonom, Tottenhamom i milanskim Interom s dva osvojena boda. Nakon te sezone igrala je Europsku ligu i Konferencijsku ligu.

U novu sezonu PSV je krenuo osvajanjem nacionalnog Superkupa minimalnom pobjedom protiv Feyenoorda. Bez većih problema u trećem je pretkolu izbacio Sturm Graz s ukupnih 7:2, a u prva dva kola prvenstva upisao je dvije pobjede. Svladao je kod kuće Utrecht s 2:0 i Vitesse u gostima rezultatom 3:1.

S druge strane, Rangersima prvenstvena sezona nije krenula najbolje, s obzirom na poraz u prvom kolu u gostima kod Kilmarnocka. U sljedeća dva kola upisao je pobjede protiv Livingstona (4:0) i Roos Countyja (0:2), kao i prolaz u četvrtfinale škotskog Liga kupa slavljem protiv drugoligaša Mortona 2:1.

Europsku sezonu također je započeo u trećem pretkolu. Protivnik je bio švicarski Servette, a Rangersi su dalje prošli s ukupnih 3:2. Dodajmo da ih već za vikend čeka prvi ovosezonski prvenstveni Old Firm, u goste im stiže najveći rival Celtic. PSV u sljedećem kolu Eredivisie čeka gostovanje kod Waalwijka.

Ostaje nam pitanje hoće li Nizozemci moći uzvratiti ili će Škoti i drugu godinu zaredom igrati skupine u kojima se lani nisu pretjerano proslavili.

Što su rekli

Peter Bosz, trener PSV-a: "Prošli smo tjedan imali velik posjed lopte, ali nismo uspjeli stvoriti konkretne prilike jer nam posljednje dodavanje nije bilo dobro. Sada igramo pred našim navijačima i oni nam pomažu da pobijedimo. Pokazali smo posljednjih tjedana da igramo jako dobro zajedno, ali isto tako da imamo i individualne kvalitete. To treba pokazati sutra."

Michael Beale, trener Rangersa: "Selekcija igrača neće biti previše drugačija u odnosu na utakmicu od prošlog tjedna. Neće biti prevelikih iznenađenja. Moramo biti bolji s loptom, a kod igranja u gostima u Europi znate da prvo morate biti jaki u obrani i onda iskoristiti ponuđene prilike. Vjerujem da će ova utakmica biti jedna od onih u kojoj će obje ekipe imati svoje šanse."

Mjesto, vrijeme, suci

PSV stadion, Eindhoven, 21:00

Sudac: Jose Maria Sanchez (Španjolska)

Nedostaju

PSV: Boscagli (ozljeda), Ramalho, Obispo, van Aanholt, Mauro Junior i Oppegard pod upitnikom

Rangers: Dowell, Davis i Yilmaz (ozljeda)

Zadnji susret

Utakmica odigrana u Glasgowu prije tjedan dana završila je rezultatom 2:2, a prije toga ove dvije ekipe igrali su prošle sezone u istoj fazi. Tada je u Ligu prvaka ušla škotska momčad.

Prognoza

Iako je ispustio neke šanse na Ibroxu proteklog tjedna, PSV se čini kao kompletnija i bolja ekipa u ovom trenutku. Očekujemo da će večeras obje ekipe postići barem po pogodak, a dalje će proći Nizozemci.

FOTO: EPA/ROBERT PERRY

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Antwerp1:0AEK Atena
Rakow0:1København
FC Rangers2:2PSV Eindhoven
Braga2:1Panathinaikos
Maccabi Haifa0:0Young Boys
Molde2:3Galatasaray
Galatasaray2:1Molde
Panathinaikos0:1Braga
Young Boys3:0Maccabi Haifa
AEK Atena1:2Antwerp
København1:1Rakow
PSV Eindhoven5:1FC Rangers

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!