Tenis

Novak Đoković ipak prejak, Borna Gojo zaustavljen u osmini finala

Petar Jenjić • ponedjeljak, 04.09.2023.
Novak Đoković ipak prejak, Borna Gojo zaustavljen u osmini finala
Foto: EPA

Borna Gojo nije uspio proći u četvrtfinale US Opena. Na drugoj strani mreže stajao je Novak Đoković koji je opravdao ulogu favorita i slavio u tri seta...

Svoju bajku na US Openu za ovu godinu zaključio je Borna Gojo koji je u osmini finala poražen od Novaka Đokovića. Drugi nositelj, i uz Carlosa Alcaraza najveći favorit za osvajanje, slavio je u tri seta.

Igraj na mečeve US Opena (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Đoković je do novog četvrtfinala stigao sa 6:2, 7:5, 6:4 nakon dva sata i 27 minuta provedenih na terenu, a tamo će igrati protiv Taylora Fritza koji je u tri seta svladao Dominika Strickera.

Gojo je odradio meč s 40 winnera i 40 neprisiljenih pogrešaka, dok je s druge strane Đoković imao 25 winnera i tek 12 neprisiljenih grešaka. Hrvatski tenisač mogao je možda i do seta, no Srbin je odradio posao u svoju korist bez tolike drame.

Đoković je rano uzeo break u prvom setu, a zatim prednost sačuvao do kraja. U drugom je Gojo stigao na dva poena od seta, bilo je 5:4 i 15-30, no više od toga nije išlo. Drugi nositelj dobio je sljedeća tri gema, a time poveo s 2-0.

U trećem setu oduzeo je servis kod 3:3 te nakon toga priveo meč prema kraju. Kada se sve zbroji i oduzme, Gojo je odradio kvalifikacije, a zatim i tri meča u glavnom turniru bez izgubljenog seta, ući će u TOP 100 te može biti itekako zadovoljan odrađenim.

US Open, osmina finala:
Novak Đoković - Borna Goo 6:2, 7:5, 6:4

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!