Nogomet

Kramarić, Majer i Sosa slavili u Street football turniru u sklopu spektakla Vatreni ponedjeljak

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 05.09.2023.
Kramarić, Majer i Sosa slavili u Street football turniru u sklopu spektakla Vatreni ponedjeljak
Foto: FaH

Ekipa "Bubašvabe" u kojoj su igrali Andrej Kramarić, Borna Sosa i Lovro Majer pobjednik je "Street football”, turnira u uličnom nogometu koji je u sklopu "Vatrenog ponedjeljka" održan na parkiralištu zagrebačkog trgovačkog centra City Center one West...

Hrvatski nogometni savez (HNS) je u sklopu "Vatrenog ponedjeljka" održao cjelodnevni događaj za navijače s nizom zanimljivih sadržaja, a vrhunac je bio okršaj hrvatskih reprezentativaca u uličnom nogometu.

Igraj na Hrvatska - Latvija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sudjelovala je cijela reprezentacija, igrali su svi osim Joška Gvardiola, Domagoja Vide, Borne Barišića, te Nikole Vlašića, a kao pojačanja pridružili su se i Vedran Ćorluka, Ivica Olić, te Mario Mandžukić.

Atmosfera je bila sjajna, okupilo se mnoštvo ljudi, a akcija se pokazala pun pogodak. Bila je to jedinstvena prilika u novom okruženju i na malom terenu vidjeti hrvatske nogometne majstore kao što su Luka Modrić, Mateo Kovačić, Ivan Perišić i ostale zvijezde Vatrenih.

Igralo se "3 na 3", igrači su bili podijeljeni u osam ekipa, a vrijeme trajanja utakmica bilo je dva puta tri minute. U slučaju izjednačenog rezultata pucale su se tri serije penala s gola na prazan gol.

Na koncu su slavile Bubašvabe koje su u finalu s 2:0 porazile ekipu Trio gušt u kojoj su igrali Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Golove za pobjedničku ekipu zabili su Kramarić i Sosa.

"Napokon sam osvojio neko zlato s Hrvatskom, nadam se da nije zadnje," kazao je Borna Sosa sa smiješkom nakon finala.

"Lijep je osjećaj. Bilo je lijepo igrati, drago mi je što je došlo toliko puno ljudi, posebno djece. Mi smo pružili dobre partije svi skupa, dobro smo se zabavili. Nije bilo popuštanja, nitko se nije štedio. Zato smo tako uspješni kao reprezentacija, svi žele pobijedti," dodao je novi branič Ajaxa.

Na turniru su bili na suprotnim stranama, no od ove sezone Sosa i Josip Šutalo nosit će dres Ajaxa.

"Divan je osjećaj vratiti se doma, osjetiti navijače, podrška nam puno znači. Iznenadio sam se kad mi je trener Ajaxa rekao da ću biti kapetan, imao sam mali pritisak," kazao je Šutalo koji je igrao za ekipu Maximirska šuma zajedno s Brunom Petkovićem i Dominikom Livakovićem, a dogurali su do polufuinala.

Treći Hrvat u Nizozemskoj, član Feyenoorda, od ove sezone je i Luka Ivanušec, na turniru član ekipe Krila zajedno uz Ivana Perišića i Maria Mandžukića.

Krila su "slomljena" u polufinalu.

"Bilo je zabavno, davno sam ovako haklao, svim nama je hakl bio prva ljubav. Lijepo se vratiti na mali nogomet," poručio je Ivanušec.

U uličnom nogometu sudjelovale su i hrvatske reprezentativke, ali i brojni klinci, a HNS je pripremio i niz drugih sadržaja. Dijelile su se lopice, zastavice, šalovi, te niz drugih poklona. Igrači su podijelili na stotinu autograma i selfija.

"Bilo je super, nadam se kako ću i ja jednog dana biti kao Modrić ili Kovačić i igrati za hrvatsku reprezentaciju," kazao nam je desetogodišnji Marko naoružan bilježnicom u koju je strpljivo skupljao potpise.

"Sakupio sam ih osam, imam i Lukin," dodao je ponosno.

Posjetitelji su mogli i u sklopu aktivnosti sportsko-zdravstvene platforme Pokaži srce, besplatno obaviti niz medicinskih pretraga važnih za zdravlje i zdravo bavljenje sportom.

Oni najbrži i najspretniji, uz predočenje iskaznice ili potvrde članstva u sportskom klubu, imali su priliku osvojiti kupon za besplatni zdravstveni pregled sportaša te ostvariti druge pogodnosti u poliklinici Vaš Pregled, kao jednom od partnera projekta Pokaži srce.

Nakon Vatrenog ponedjeljka, reprezentacija u utorak kreće u Rijeku gdje će u petak, 8. rujna odmjeriti snage protiv Latvije, a tri dana kasnije će gostovati u Armeniji u sklopu kvalifikacija za EURO 2024. u Njemačkoj.

Na ljestvici skupine D vodi Turska s devet bodova iz četiri utakmice, Armenija je druga sa šest bodova iz tri susreta, dok Hrvatska na trećem mjestu ima četiri boda iz dva susreta. Slijede Wales sa četiri boda iz četiri dvoboja, te Latvija bez bodova.

Podsjetimo, prve dvije reprezentacije iz svake skupine izborit će direktan plasman na EURO 2024. u Njemačkoj.

REZULTATI

Četvrtfinale::
Trio gušt (Modrić, Kovačić, Brozović) - Kazneni odred (Musa, Stanišić, Ćorluka) 5:1
Kvarneraši (Ivušić, Labrović, Frigan) - Krila (Perišić, Ivanušec, Mandžukić) 0:4
Bubašvabe (Kramarić, Sosa, Majer) - Bilo Šta (Pašalić, Erlić, Juranović) 7:1
Maximirska šuma (Petković, Livaković, Šutalo) - Tripl Dabl (Ćorluka, Mandžukić, Olić) 6:2

Polufinale:
Maximirska šuma - Bubašvabe 4:5
Trio gušt - Krila 2:0 penali

Finale:
Trio gušt - Bubašvabe 0:2

FOTO: HINA/Daniel Kasap

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!