Nogomet

Bukayo Saka odnio nagradu ispred Judea Bellinghama i Harryja Kanea

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 06.09.2023.
Bukayo Saka odnio nagradu ispred Judea Bellinghama i Harryja Kanea
Foto: EPA

Arsenalov Bukayo Saka proglašen je najboljim engleskim nogometaš godine drugi put zaredom. Bio je bolji od Judea Bellinghama i Harryja Kanea koji su zauzeli drugo odnosno treće mjesto...

Napadač Arsenala Bukayo Saka drugu je godinu zaredom proglašen najboljim engleskim nogometašem, objavio je u utorak Engleski nogometni savez na svojim službenim stranicama.

Igraj na Ukrajina - Engleska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najboljim igračem sezone 2022./23. proglasili su ga navijači, a iza njega su ostali veznjak Jude Bellingham i napadač Harry Kane.

Saka, koji je za englesku reprezentaciju debitirao u listopadu 2020., zabio je sedam golova u deset utakmica u posljednjih 12 mjeseci za Englesku, uključujući tri gola na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Proglašen je igračem utakmice u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva gdje je Engleska sa 6:2 pobijedila Iran, kao i u pobjedama nad Ukrajinom i Sjevernom Makedonijom u kvalifikacijama za Euro 2024. U zadnjoj je utakmici upisao svoj prvi hat-trick u karijeri.

22-godišnji nogometaš je također nedavno proglašen PFA mladim igračem sezone i uvršten u PFA momčad godine Premier lige.

FOTO: EPA/Neil Hall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!