Nogomet

Skočić ostao bez Baturine, protiv Slaven Belupa isprobava solucije za Farske Otoke

Branimir Korać • četvrtak, 07.09.2023.
Skočić ostao bez Baturine, protiv Slaven Belupa isprobava solucije za Farske Otoke
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 12. rujna igra protiv Farskih Otoka, a danas će odraditi provjeru sa Slaven Belupom...

Izbornik Dragan Skočić od početka mandata na klupi reprezentacije do 21 godine suočava se s problemima, pa je situacija identična i na početku ovog kvalifikacijskog ciklusa.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska sljedeći dvoboj igra 12. rujna protiv vršnjaka s Farskih Otoka i u tom susretu bit će oslabljena. Otpao je Martin Baturina koji je u susretu protiv Osijeka zaradio lakši potres mozga te mu je preporučeno mirovanje.

Skočića ne brine toliko igra prema naprijed koliko obrana gdje je u nedostatku igrača pozvao i Maura Perkovića koji je ove sezone u Dinamu na marginama.

"Mislim da je Perković dobar igrač, ali tko je uopće iz obrane puno igrao? To je bio problem i na Europskom prvenstvu i to je naš stalni problem. Imamo taj problem da mladi igrači odu iz Hrvatske i nisu spremni za tu razinu pa ne igraju. Ali i u Hrvatskoj imamo sve veći problem jer nam sve manji broj mladih igrača igra i u domaćem prvenstvu. Trenutno nitko osim Nike Sigura nije siguran od tih mlađih igrača za mjesto u prvih 11 u klubovima", kaže Skočić za Sportske novosti.

Priliku za isprobavanje imat će danas u 18:30 u Koprivnici gdje mlada repretzentacija igra protiv Slaven Belupa.

Foto: Eduard Vinatoru/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!