Nogomet

Sjeverna Makedonija stvara muke Talijanima, Muriqi donio bod Kosovu protiv Švicaraca

Petar Jenjić • subota, 09.09.2023.
Sjeverna Makedonija stvara muke Talijanima, Muriqi donio bod Kosovu protiv Švicaraca
Foto: EPA

Odigrane su još tri utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a sva tri dvoboja završila su bez pobjednika. Sjeverna Makedonija uzela je bod Talijanima, kao i Kosovo Švicarcima, dok su remizirali i Rumunjska i Izrael...

Sjeverna Makedonija i dalje je "crna mačka" za Italiju, a nakon što je ostavila bez Svjetskog prvenstva, novim oduzetim bodovima može je ostaviti i bez Eura, iako se još dosta ima za igrati.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dvoboj u Skoplju završio je rezultatom 1:1, čime su aktualni europski prvaci stigli na četiri boda, baš kao i večerašnji protivnici, ali s utakmicom manje. Engleska je vodeća s 13 bodova iz pet utakmica, a Ukrajina druga sa sedam bodova iz četiri odigrana susreta.

Talijani su poveli u 47. minuti susreta kada je pucao Nicolo Barella i pogodio okvir gola, a na odbijenoj lopti bio Ciro Immobile i pospremio je u mrežu.

Bod domaćinu donio je Enis Bardha, a igrač turskog Trabzonspora prekrasno je pogodio iz slobodnog udarca. Igrala se 81. minuti i do kraja se rezultat više nije promijenio.

U skupini I do boda je na gostovanju kod Rumunjske stigao Izrael, a dvoboj u Bukureštu završio je rezultatom 1:1. Nakon pet odigranih utakmica Rumunji su drugi s devet bodova, dok ih upravo Izraelci slijede u stopu s bodom manje.

Domaćin je do prednosti stigao u 27. minuti susreta kada je poentirao Denis Alibec. U 53. minuti Izrael je stigao do poravnanja preko Oscara Gloukha.

Ista grupa donijela je utakmicu Kosova i Švicarske u Prištini, a izuzetno dramatičan dvoboj završio je bez pobjednika 2:2. Domaćin je tako stigao do četiri osvojena boda, dok je Švicarska na 11 bodova.

Gostujuća momčad vodila je u dva navrata, ali se Kosovo u oba navrata uspijevalo vratiti. Prvo je poentirao Remo Freuler, a zatim je autogol postigao Amir Rrahmani.

Međutim, junak domaćina bio je Vedat Muriqi s dva gola. Drugi je stigao na samom isteku četvrte minute sudačke nadoknade, doslovno u zadnjim trenucima susreta.

Kvalifikacije za EP, 5. kolo:
Kosovo - Švicarska 2:2
Rumunjska - Izrael 1:1
Sjeverna Makedonija - Italija 1:1

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!