Nogomet

Bjelici stigla zvučna napadačka pojačanja u Trabzonspor

Krešimir Milić • ponedjeljak, 11.09.2023.
Bjelici stigla zvučna napadačka pojačanja u Trabzonspor
Foto: Pixsell

Arsenalov promašaj od 80 milijuna eura te Nigerijac koji je prošle sezone stigao u Premier ligu i završio u Championshipu nova su lica u svlačionici Nenada Bjelice. Njihovim dolaskom ozbiljno se zaoštrila konkurencija u napadu…

Trabzonspor je najkasnije od svih turskih velikana predstavio zvučna imena, a njihove nove zvijezde su Nicolas Pepe i Paul Onuachu.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako zvučna napadačka imena, obojica praktički dolaze u Trabzonspor kod Nenada Bjelice revitalizirati karijere. Pepe je poznatiji u svijetu nogometa kao Arsenalov promašaj od 80 milijuna eura. Nije se uspio nikad nametnuti do kraja u Arsenalu od dolaska iz Lillea, a i posudba u Francusku samo je potvrdila ono što su znali u Londonu, a to je promašena investicija. U Trabzon je došao kao slobodan igrač.

Drugi zvučni transfer u redovima Trabzonspora je nigerijski napadač Paul Onuachu. Ovaj preko dva metra visoki 29-godišnjak u siječnju ove godine stigao je u Premier ligu iz belgijskog Genta s kojim je igrao protiv zagrebačkog Dinama. Platio je Southampton za njegov transfer 18 milijuna eura, ali i s njim se nisu uspjeli zadržati u elitnom rangu engleskog nogometa.

Završili su u Championshipu, a Onuachu je stigao kod Bjelice na posudbu koju će platiti milijun i pol eura. Momčad Nenada Bjelice trenutno je osma u prvenstvu, a ovog ljeta hrvatski trener doveo je tamo Tonija Teklića, Filipa Benkovića i Mislava Oršića koji se teško ozlijedio na pripremama i pauzirat će duže vrijeme.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani11.09.2023. u 22:46
    Mašala!
    Bogomdani