Nogomet

Kodro: 'Imamo kvalitetu za veliko natjecanje', Džeko: 'Ovo nam je bila zadnja šansa u kvalifikacijama'

Branimir Korać • utorak, 12.09.2023.
Kodro: 'Imamo kvalitetu za veliko natjecanje', Džeko: 'Ovo nam je bila zadnja šansa u kvalifikacijama'
Foto: EPA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je poraz na Islandu koji je bio bolji s 1:0 golom na samom kraju utakmice. Ovim porazom BiH se dovela u vrlo tešku situaciju u borbi za Europsko prvenstvo...

Vrlo važan susret bio je pred nogometašima Bosne i Hercegovine koji su morali do pobjede na Islandu kako bi popravili svoju poziciju u skupini. Ovako nakon šest odigranih kola kasne za drugoplasiranom Slovačkom sedam bodova. Do kraja su ostala četiri kola, a BiH mora još jednom igrati protiv dominantnog Portugala.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bez obzira na to, izbornik BiH Meho Kodro i dalje vjeruje kako njegova reprezentacija može do izravnog plasmana na Europsko prvenstvo.

"Imali smo velika očekivanja uoči ovog gostovanja, prvo poluvrijeme bilo je korektno, imali smo kontrolu, ali nam je nedostajalo malo više energije. U drugom dijelu nakon promjena ekipa je dodatno živnula, imali smo dominaciju tijekom najvećeg dijela tih 45 minuta i nekoliko izglednih prilika za vodstvo. Otvorili smo se i tražili pobjedu, a kada je tako protivniku ostane dosta prostora što je Island na kraju iskoristi", kaže Kodro i dodaje:

"Ako postoji i najmanja šansa za prolaz izravno na Europsko prvenstvo, moramo je probati iskoristiti. Situacija je sada teža, nema tu puno priče, moramo se pripremati što slijedi. Uvjeren sam da imamo kvalitetu za veliko natjecanje, dovoljno je pogledati gdje igraju naši igrači."

Edin Džeko smatra kako je BiH zaslužila pobjedu, ali isto tako smatra kako je ovo bila zadnja šansa za ostanak u igri za izravan plasman.

"Na kraju smo se otvorili, riskirali i primili taj gol iako smo zaslužili sva tri boda. Nismo uspjeli zabiti iako smo to zaslužili, a kada ne zabiješ, stigne kazna. Idemo dalje, ovo nam je bila ta neka zadnja šansa u kvalifikacijama, imamo još za odraditi četiri utakmice i tu se moramo maksimalno pripremiti za ono što nam slijedi."

FOTO: EPA/FEHIM DEMIR

EP 2024., skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Portugal9:0Luksemburg
Island1:0Bosna i Hercegovina
Slovačka3:0Lihtenštajn
1Portugal 1036:2+3430
2Slovačka 1017:8+922
3Luksemburg 1013:19-617
4Bosna i Hercegovina 109:20-119
5Island 1010:23-137
6Lihtenštajn 108:21-133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!