Tenis

Par ipak pokleknuo u trećem setu, SAD odnio pobjedu protiv Hrvatske

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.09.2023.
Par ipak pokleknuo u trećem setu, SAD odnio pobjedu protiv Hrvatske
Foto: FaH

Hrvatska je poražena u prvom kolu turnira Davis Cupa u Splitu. SAD je slavio s 2:1, a ključnu pobjedu ostvario je u konkurenciji parova gdje su Austin Krajicek i Rajeev Ram svladali Ivana Dodiga i Matu Pavića...

Nakon što je Borna Gojo pobjedom protiv Francesa Tiafoea vratio u život, sve je ostalo na parovima. Četvorica elitnih igrača parova našla su se na terenu, a Austin Krajicek i Rajeev Ram na kraju su ipak odnijeli pobjedu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije tu bilo nikakvih tajni niti ih je moglo biti. To su igrači koji su se previše puta nalazili na suprotnim stranama, ali su i igrali zajedno. Uostalom Ivan Dodig i Krajicek još uvijek zajedno nastupaju s velikim uspjehom na Touru.

Prva dva seta bila su potpuno otvorena i izjednačena te su odlučivale nijanse, no u trećem setu Dodig i Pavić su dosta pali i Amerikanci su otišli do pobjede.

U prva dva seta nije viđena niti jedna break lopta, oba para igrala su jako dobro na svom servisu pa je odluka u konačnici padala u tie-breakovima.

U tie-breaku prvog seta Dodig i Pavić na promjenu strana otišli su s 4:2, ali nakon toga do kraja seta osvajaju još samo jedan poen i Amerikanci uzimaju set sa 7:5 u 13. igri.

U drugom setu ponovno se Dodig i Pavić odvajaju u tie-breaku i odlaze na 4:1, Ram i Krajicek smanjuju na 4:3, ali do kraja ne osvajaju više niti poen i gube set.

Odluka je pala u trećem setu gdje Amerikanci dolaze do prvih break prilika u susretu kod 2:1, rade break i dolaze dio velike prednosti. Hrvatski par pao je još jednom u osmom gemu, ponovno izgubio servis i upisao poraz.

Hrvatska sada za prolaz do kraja mora dobiti i Nizozemsku i Finsku. Prvi protivnik bit će u petak Finska.

Davis Cup, prvo kolo

Hrvatska - SAD 1:2

Dino Prižmić - Mackenzie McDonald 4:6, 2:6
Borna Gojo - Frances Tiafoe 6:4, 7:6(6)
Ivan Dodig/Mate Pavić - Austin Krajicek/Rajeev Ram 6:7(5), 7:6(3), 2:6

FOTO: Mario Strmotić/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!