Rukomet

Težak ispit na startu: Duvnjak s Kielom dolazi u Arenu na početku puta u Ligi prvaka

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.09.2023.
Težak ispit na startu: Duvnjak s Kielom dolazi u Arenu na početku puta u Ligi prvaka
Foto: Pixsell

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba danas otvaraju sezonu Lige prvaka domaćim susretom protiv Kiela. Odmah kreću protiv jednog od kandidata za završni turnir koji u Zagreb dolazi isključivo po pobjedu...

Veliki izazov je pred Slavkom Golužom i njegovim igračima. Zagreb u prvom kolu Lige prvaka dočekuje momčad Kiela i nada se iznenađenju te da će iskoristiti ranu fazu sezone u kojoj Nijemci još uvijek nisu u svom najboljem izdanju.

Igraj na Zagreb - Kiel na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kiel je čak dobro upao u sezonu, osvojio je Superkup finalnom pobjedom protiv Rhein-Neckar Löwena, zatim je povezao tri pobjede u prvenstvu, ali onda su krenuli problemi.

JU posljednja dva kola Kiel nije bio na dovoljno visokoj razini da upiše bodove protiv vrlo snažnih protivnika Flensburga i Melsungena, u gostima kod Flensburga poražen je 28:27, a Melsungen ga je svladao u Kielu s 35:30.

Nakon ta dva poraza dolazi u Zagreb samo s jednom misijom, uzeti pobjedu pod svaku cijenu kako bi spriječio kiks na startu Lige prvaka, ali i kako bi se vratio pobjedničkim navikama.

Zagreb s druge strane ima samo jednu službenu utakmicu koju je odradio u novoj sezoni i to lagan dvoboj domaćeg prvenstva protiv Moslavina. Stoga je vrlo teško procijeniti u kakvom se stanju trenutno nalazi i koliko može protiv snažnih Nijemaca.

No, kao što je to i inače slučaj, ovo je Zagrebu možda i najbolja prilika za pobjedu protiv ovako jakog protivnika. Kiel očito još nije u pravoj formi i uvijek je idealna prilika takvog protivnika iznenaditi na početku sezone.

Što su rekli

Slavko Goluža, trener Zagreba: "THW Kiel jedna je od najboljih ekipa svijeta, a predvodi je kapetan Domagoj Duvnjak. Mislim da bi to trebala biti dovoljna pozivnica svim navijačima da nas dođu podržati u Areni, a mojim igračima ovo bi morala biti sva potrebna motivacija. Očekuje nas težak dvoboj, ali mi u našoj Areni uvijek idemo na pobjedu te će tako biti i ovog puta. Vjerujem u svoje dečke i da mogu parirati jednoj od najskupljih ekipa današnjice."

Domagoj Duvnjak, kapetan Kiela: "Za mene osobno ovo je posebna utakmica jer sam u Zagrebu počeo profesionalnu karijeru. Vidjet ću mnoga poznata lica, ali naravno da mi je cilj izboriti pobjedu i dobro krenuti u sezonu Lige prvaka. Želimo se ove sezone predstaviti u boljem izdanju nego što je to bio slučaj prošle. Nismo bili dovoljno konstantni, a to je primarno ako želite opstati u ovom društvu. Želimo to pokazati već u Zagrebu iako smo svjesni da nas čeka teška utakmica."

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, Arena, 18:45

Suci: Peter Horvath, Balazs Marton (Mađarska)

Prošli međusobni dvoboj

Prije godinu i pol Zagreb je imao veliku priliku protiv Kiela, međutim u Areni je tijesno poražen 28:27 u jednoj od svojih najboljih utakmica u toj sezoni. Duvnjak je s pet golova predvodio Kiel, a Mandić s devet Zagreb.

Prognoza

Može li Zagreb do iznenađenja? Može, ali morat će se puno toga poklopiti. No svakako može parirati i ne očekujemo neku visoku razliku na kraju susreta.

FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Eurofarm Pelister22:31Kolstad
Barlinek Industria Kielce31:34Aalborg Handball
RK Zagreb23:30Kiel
OTP Bank Pick Szeged29:31Paris Saint-Germain
1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!