Rukomet

Goluža: 'Protiv Kiela treba igrati na visokom nivou i s malo grešaka da bi im mogli parirati'

Krešimir Milić • četvrtak, 14.09.2023.
Goluža: 'Protiv Kiela treba igrati na visokom nivou i s malo grešaka da bi im mogli parirati'
Foto: FaH

Trener Zagreba prokomentirao je poraz svoje momčadi o njemačkog kluba. Kiel je na gostovanju u Zagrebu slavio 30:23…

Rukometaši Zagreba poraženi su u ogledu s Kielom na domaćem terenu 23:30. Ključan je bio prvi dio i loš ulazak u utakmicu nakon kojeg se teško bilo vratiti igračima Zagreba.

Igraj na utakmice rukometne Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Taj period utakmice istaknuo je i trener Slavko Goluža kao ključan za konačni rezultat.

"Primali smo golove iz polukontre na kojoj smo dosta radili jer smo znali da je to njihovo najjače oružje. Onda smo dolazili u napad radili tehničke pogreške i imali brzoplete šuteve, a tako se jedna iskusna momčad odvoji na jednu razliku šest, sedam i teško je to cijelu utakmicu lomiti. Promijenili smo obranu na 5-1 pa smo se malo vratili u igru. U drugom poluvremenu smo htjeli jako stisnuti, međutim roster je bio kratak. Pripremili smo se i na sedam na šest da im odigramo i mislim da smo se dobro vratili. Ali na četiri razlike smo propustili zicer što je šteta. Opet i kad smo ih stiskali imali smo tehničke greške od bačenih lopti u aut, bačenih kontri koje su završile njima u rukama. Jednostavno previše smo energije potrošili i poraz je neminovan u takvim situacijama. Protiv Kiela trebaš igrati na visokom nivou s malo tehničkih pogrešaka, svesti ih na minimum da bi im mogli parirati. Raduje me da smo egal odigrali drugo poluvrijeme. Zato glave gore, treba nastaviti trenirati i pripremiti se za iduću utakmicu", rekao je Slavko Goluža.

Dojmove nakon utakmice otkrio je i vratar Matej Mandić.

"Jednostavno smo loše otvorili utakmicu i odigrali loše prvo poluvrijeme. Nismo se držali dogovora, pogotovo u napadu gdje smo izgubili dosta lopti i onda su oni to iskoristili. To je ekipa koja kažnjava takve greške i koja je zabila nekoliko kontri i polukontri, a teško je to onda bilo nadoknaditi. Drugo poluvrijeme smo odigrali korektno i pokazali da možemo. Jednostavno prvo poluvrijeme je ostavilo loš dojam i nismo uspjeli to nadoknaditi više", rekao je Mandić i osvrnuo se na iduću utakmicu Zagreba kojem u goste dolaze Sesvete.

"Svi znamo da se Sesvete dižu u posljednje vrijeme, zato nakon ovog poraza treba skupiti glave da odigramo tu utakmicu. Ekipa su koja će nas sigurno namučiti u subotu, tako da moramo biti ozbiljni od prve minute i odigrati najbolje što možemo te pobijedimo."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!