Nogomet

Hrvatska futsalska reprezentacija prejaka i za Slovačku, uvjerljiva pobjeda u Puli

Branimir Korać, hns.family • četvrtak, 21.09.2023.
Hrvatska futsalska reprezentacija prejaka i za Slovačku, uvjerljiva pobjeda u Puli
Foto: hns.family

Izabranici Marinka Mavrovića odigrali su odličnu utakmicu u sklopu jvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u Puli su pregazili Slovačku s 4:0. Sve je riješeno već do poluvremena...

Hrvatska futsalska reprezentacija uvjerljivo je u Puli svladala Slovačku u drugoj utakmici Elitnog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i s maksimalnim učinkom zadržala vodeću poziciju u skupini C.

Razigrani izabranici Marinka Mavrovića već su do odmora sjajnom igrom stekli nedostižnu prednost zahvaljujući pogocima dvostrukog strijelca Antonija Sekulića (7., 12.), odnosno golovima Marka Kuraje (11.) i Duje Kusture (19.).

Hrvatska je rezultatsku prednost stekla sjajnom akcijom Marinovića, asistenta Kusture i strijelca Sekulića, koji je rutinski svladao Kušnira za 1:0.

U 11. minuti sijevnula je kontra Hrvatske tri na dva u završnici koje je Perić proigrao Kuraju, koji je hladnokrvno prebacio slovačkog vratara za 2:0.

Minutu kasnije opet je na sceni Sekulić, koji je sjajno loptu primirio prsima i iz voleja neobranjivo zatresao mrežu. Poker pogodaka u slovačkoj mreži minutu prije kraja prvog dijela zaključio je Kustura nakon idealnog proigravanja Kuraje.

U nastavku susreta Slovaci su zaigrali s vratarom u polju, ali Hrvatska se lakoćom branila i obranila stečenu prednost iz prvog dijela, a sjajna pulska publika proslavila vrijedan trijumf.

HRVATSKA - SLOVAČKA 4:0

PULA Dom sportova Mate Parlov. Gledatelja: 1.312. Suci: Denys Kutsyi, Yevhen Hordiienko, Orest Dutsiak (Ukrajina). Strijelci: 1:0 Sekulić (7.), 2:0 Kuraja (11.), 3:0 Sekulić (12.), 4:0 Kustura (19.). Žuti kartoni: Doša (Slovačka).

HRVATSKA: Primić, Čekol, Jelovčić, Postružin, Mataja, Piplica, Mužar, Kustura, Vukmir, Marinović, Perić, Jurlina, Kuraja, Sekulić. Izbornik: Marinko Mavrović.

SLOVAČKA: Kušnir, Kozar, Zatovič, Drahovsky, Karpiak, Čerovsky, Rick, Greško, Smerička, Bačo, Ostrak, Kyjovsky, Marton. Izbornik: Marian Berky.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: Luka Batelić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!