Košarka

Održano 20 besplatnih košarkaških kampova diljem Hrvatske: 'Napravili smo pomak u popularizaciji'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.09.2023.
Održano 20 besplatnih košarkaških kampova diljem Hrvatske: 'Napravili smo pomak u popularizaciji'

Udruga Dani Krešimira Ćosića predstavila je rezultate anketa provedenih nakon održanih više od 20 besplatnih kampova diljem Hrvatske.

Svi odgovori u postotku od 60 do 90 posto govore o zadovoljstvu djece i roditelja, a gotovo si ukazuju na to da će velika većina djece upisati školu košarke ili se priključiti nekom od klubova ove jeseni.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jako smo zadovoljni rezultatima. Imali smo 15 lokacija u odnosu na prošlogodišnje tri lokacije. Također imali smo cjelodnevni boravak i malo gušći program. Anketiranjem roditelja dobili smo jako pozitivan feedback gdje je gotovo 60 posto djece ovu jesen upisalo školu košarke, a 85 posto djece pokazalo veći interes za košarku. Isto tako 99,8 posto roditelja je preporučilo kamp što znači da radimo nešto dobro. Ovu anketu provodimo nakon svake godine kako bismo poboljšali cijeli program i učinili ga što boljim za djecu. Rezultati ankete govore nam da smo zajedno napravili pomak u popularizaciji košarke", istaknula je predsjednica Udruge Dani Krešimira Ćosića Ana Ćosić Pajurin.

Udruga za iduću godinu planira povećanje kampova na njih čak 20. Uz treninge i usvajanje novih znanja o košarci, poseban naglasak ponovno će biti na stjecanju znanja o pravilnoj prehrani, povijesti košarke i rješavanju zadataka iz radne knjižice I ja sam Krešo. Svi polaznici imat će uključen obrok, poklon majice, knjižice i diplome.

"Ovogodišnji kampovi pokazali su se kao pun pogodak s obzirom na 15 održanih kampova na 15 lokacija diljem Hrvatske. Rezultati su izvrsni što znači da radio dobru stvar u popularizaciji ovog sporta, potičemo djecu na bavljenje sportom i zdravim životom", istaknula je potpredsjednica Udruge Dani Krešimira Ćosića Zdenka Zrilić.

Škola košarke odvija se pod vodstvom stručnih trenera lokalnih klubova, partnera u projektu. Klubovi partneri u 2023.godini su bili KK Pazin, KK Vrijednosnice Osijek, KK Zadar, KK Dubrovnik, KK ABC Zadar, KK KA-BA, KK Cedevita, KK Alkar Sinj, KK Borovo Vukovar, KK Dubrava, KK Dinamo, KK Vinkovci, KK Kastav, KK Vučići i KK Kvarner 2010 Rijeka.

"Već drugu godinu zaredom ugostili smo djecu u našem domu košarke i drago mi je da je ove godine bio veći interes od broja djece koji smo mogli prihvatiti. Imamo pozitivne rezultate da nam je 65 % djece koja su sudjelovala u kampu kasnije postalo članovima naše košarkaške akademije u vidu treninga kroz škole košarke. Vizija košarkaškog kluba Cedevita Junior je pomoći mladima da uđu u sport, da ga zavole i postanu košarkaši. Isto tako želimo im pomoći u socijalizaciji te da prepoznaju i neke druge vrijednosti osim sporta", istaknuo je direktor KK Cedevita Junior Tomislav Zebić.

Ovaj projekt je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog košarkaškog saveza.

"Hrvatski olimpijski odbor sa svojim uredom za programe sporta na lokalnoj razini podržava projekte koji uključuju djecu i mlade i upoznaju ih sa sportom. Ovaj projekt vrlo je značajan i podržavamo ga. Njime se želi što više djece upoznati s košarkom i osim osnovnih elemenata naučiti ih i novim znanjima koja će im koristiti u daljnjem životu. Upravo kroz naš ured podržavaju se takvi projekti kroz razne promocije i prikaze koje rade sadašnji i bivši sportaši kako bi potaknuli djecu da se uključe u sport i ostanu što duže u njemu", istaknuo je Hrvoje Balen, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini, Hrvatski olimpijski odbor.

Tijekom godina, Udruga je prikupljala sredstva za pomoć potrebitima putem humanitarnih večera i sličnih aktivnosti, organizira besplatne košarkaške kampove za djecu, obnovila je prvi koš na kojem je Krešimir Ćosić započeo svoju karijeru u Zadru. Donirala je koševe vrtićima u sklopu projekta ‘Koš za koš’, inicirala je izradu spomenika u Zadru, izdala Krešine zapise kroz autobiografiju, organizirala panel diskusije na temu Košarke jučer, danas, sutra i Sportaši ambasadori, donirala maske Športskoj gimnaziji u Zagrebu, u suradnji s Maraskom prikupljanje sredstava za KK Zadar.

FOTO: Marko Todorov/CROPIX

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac24.09.2023. u 16:44
    Petrinje nema.... Nekad smo se ponosili s reprezantivcima a danas ni kampa nema kod nas....
    53njac