Nogomet

Meho Kodro nije više izbornik Bosne i Hercegovine, nasljednik bi mu mogao biti Halilhodžić

Krešimir Milić • četvrtak, 21.09.2023.
Meho Kodro nije više izbornik Bosne i Hercegovine, nasljednik bi mu mogao biti Halilhodžić
Foto: Pixsell

Kodro je dobio otkaz nakon sjednice Komiteta za hitnost NS/FS BiH. Odluka je bila jednoglasna…

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez izbornika nakon današnje sjednice Komiteta za hitnost NS/FS BiH. Na sjednici nije usvojen izvještaj Mehe Kodre s posljednje dvije kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacija Lihtenštajna i Islanda.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ugovoru između Kodre i saveza bila je definirana odredba po kojoj ako izvršni organ saveza ne usvoji izvještaj izbornika da se ugovor raskida. Shodno tome na sastanku su donijeli jednoglasnu odluku o raskidu ugovora s dosadašnjim izbornikom.

Kako javljaju mediji iz BiH već neko vrijeme je bilo govora da mandat Kodre neće potrajati. Reprezentaciju je vodio u samo dvije utakmice, a nakon mučenja s Lihtenštajnom počeli su mu tražiti nasljednika.

Mnogi ga vide u Vahidu Halilhodžiću, proslavljenom nogometašu i treneru s bogatim iskustvom vođenja reprezentacija. On je ranije izjavio kako će se sastati s prvim čovjekom saveza Vicom Zeljkovićem. Sljedeću utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Bosna i Hercegovina igra u Zenici protiv Portugala pa se ubrzo očekuje i imenovanje novog izbornika.

FOTO - Armin Durgut, PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!